Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dupli

Marketing

Lokalna radio postaja

Svi vi koji živite van dometa malih lokalnih stanica nemate pojma kakav humor i bedastoće propuštate. Istina da ima vrlo renomiranih i nazovi kvalitetnih stanica koje baljegaju sve i svašta svojim milozvučnim glasićima put etera, no provincija je provincija.
Slučajno sam okrenuo neku bezveznu stanicu i zaustavio se na njoj jer sam čuo fin, moderan glazbeni hit. Odsvirao taj hit pa još jedan, i ja potpuno zaboravio na to. Radio je ostao svirati dok sam se ja pozabavio svojim poslom i nisam više imao ništa s time, tek bi se povremeno mozgom priključio na zvuk i to što na radiju trkeljaju. Tako me je od jednom iz svojih rtazmišljanja povukao zvuk cajki na radiju što me prvo asociralo da sam okrenuo neku prekograničnu stanicu, no te nazovi cajke su bile zapravo prepjevi starih YU cajki na ijekavicu, i primjetio sam da je to s priličnom pažnjom učinjeno tako da se nije narušila rima. Pjevač i bend koji svira je pravi tipični seoski priučeni bend, muška pevaljka i stari poznat tekst koji pjevaju, odnosno pevaljak pokuša meketati. Užas! Završava ta muka a teta najavljje (ma tko ju zaposli s takvim glasom) želi dragom Marku i Mariji sve najbolje povodom njihovog vjenčanja u ime tetka i tete Branke, pjesma opet meeeeee, oooo, beeeee!!! Koja je to nakarada od pjesama i stanice, pa još teta spikerica tako milozvučnog glasa kao da joj je došlo milo dok to priča, mah!
Srećom program prekidaju podnevne vijesti od iste spikerice gdje je sve pročitala skoro u jednom dahu. Dodatak dnevniku je gost koji priča o nedostatku vode i mogućim redukcijama, priča da se ne zalijevaju vrtovi i bla bla bla.... a radio otvara linije kako bi slušatelji mogli postaviti pitanja gostu.

- Halo, dobar dan
- Dobar dan, imam male pujceke za prodati
- Gospođo ovo nisu oglasi
- Pet komada, dva su muška
- Ne možete sad davati oglase
- A kad mogu?
- Oglasi su svakoga da na u osam i u 16 sati. molim vas nazovite kasnije.
- Onda dobro, do viđenja
- Do viđenja

Bilo je to sve, hvala našem gostu, inženjeru. g. Branku i Vama slušatelji na pozivima. A sada nastavljamo s čestitkama, pozdravima i porukama: Dragom sinu sve najbolje......

Post je objavljen 09.09.2011. u 16:30 sati.