Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Banova u srcu




U Banovoj Jaruzi održana je treća po redu manifestacija «Banova u srcu» koja je okupila velik broj folklornih društava. Na samoj granici Slavonije i Moslavine ovi susreti folklora predstavljaju presjek najbolje moslavačke i slavonske folklorne tradicije s ovih prostora, ali i folklorne baštine nacionalnih manjina susjednih općina.
Susrete je s puno entuzijazma organizirao KUD Banova Jaruga, a odazivom mještana Banove Jaruge zadovoljan je zamjenik predsjednice KUD-a domaćina, Miroslav Petrović: «Banova u srcu jako puno znači za nas mještane jer okuplja ljude koji vole folklor i narodnu baštinu».
Dobrodošlicu svim sudionicima smotre poželio je predsjednik Mjesnog odbora Banove Jaruge, Marijan Balaško. U ime sisačko-moslavačke županije manifestaciju je pozdravio zamjenik županice Marine Lovrić Merzel, Andrija Rudić. Pokrovitelj manifestacije bio je kutinski gradonačelnik Davor Žmegač koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ova manifestacija zaživjela:
«Kao što Zagreb ne bi smio biti jedini centar svega u Hrvatskoj, tako ni Kutina ne bi smjela biti jedini centar našega grada. Mi polako i sigurno razvijamo grad i disperziramo ga. Na zapadu grada Repušnica se razvila u fino prigradsko naselje, na sjeveru to postaje Kutinska Slatina i Stupovača i drago mi je da Banova Jaruga, nakon dugo godina što nije bila u prvom planu, izlazi u prvi plan i mora biti glavni integrativni faktor ovog istočnog dijela našega grada. Ova manifestacija to polako i stvara».
Uz KUD Banova Jaruga, među sudionicima ove smotre bili su i moslavački KUD-ovi, KUD Repušnica, KUD Seljačka sloga, te KUD Husain, ali i gosti iz Lipika, Pleternice i drugi.

KUTINA

Post je objavljen 08.09.2011. u 09:55 sati.