Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Rijeka legalizira bespravnu gradnju

Grad Rijeka izradit će popis nezakonitih zgrada najkasnije do 31. prosinca 2011. godine, a u skladu s obvezama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji je stupio na snagu 10. kolovoza 2011. godine, a koji je gradonačelnik Vojko Obersnel proglasio lošim i populističkim.

Cilj ovoga Zakona proizlazi iz skorašnjih parlamentarnih izbora. Problem bespravne mali oglasnik
gradnje trebalo je riješiti, ali Vlada je ponudila najlošije rješenje. Oni koji su poštovali propise mogu se pogledati u ogledalo i reći: ja sam idiot u odnosu na susjede koji su kršili zakone i sada će sve to riješiti na puno prihvatljiviji način.

Mogao bih se opkladiti da je bespravnih građevina najmanje u našoj i Istarskoj županiji. Još bih mogao shvatiti da je omogućena legalizacija ljudima koji su rješavali svoje stambeno pitanje. Ali, omogućava se legalizacija investitorima koji su gradili višak etaža. Ispada da se i manji neboder mogao bespravno sagraditi i onda bez problema legalizirati.

Ali, zakon je zakon i moramo napraviti sve ono što je obveza lokalne samouprave – izjavio je Obersnel.Pročelnica Odjela gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Ljiljana Buljan pojasnila je gradskoj vladi birokratske odredbe Zakona. Ovim Zakonom određuju se uvjeti, postupak i pravne posljedice uključivanja u pravni sustav nezakonito izgrađenih građevina.


Post je objavljen 07.09.2011. u 11:45 sati.