Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/defton

Marketing

Web 2.0, Youtube, vrhunski glazbenici



Današnja internet tehnologija doslovno nam je omogućila da u vremenu manjem od minute prenesemo događaj koji se neposredno dogodio bilo nama bilo nekome drugom. Možemo podijeli na raznim internet medijima od društvenih mreža do Youtube-a. To se stručno zove Web 2.0 i mi smo blogeri smo jedni od glavnih u tom Web 2.0. Karakteristika Web 2.0 jest da bilo tko može kreirati sadržaj, informaciju, podatak i podijeliti bilo s kim na svijetu u vrlo kratkom vremenu. Mi to ovdje na blog.hr radimo i činimo, na naše blogove svraćaju ljudi koje tematika o kojoj pišemo zanima ili intrigira, dijele se komentari, svi nekako sudjelujemo u oblikovanju sadržaja kojeg je neki bloger/ica dostavio u blogosferu. Danas je se to proširilo ne samo na tekst, nego fotobloge i zahvaljujući Youtube-u i video blogeve popularno zvanih VLOG-ovi. Kako je dualizam stvari prisutan u našem poimanju svijeta, sve se to može iskoristiti za dobro ili za loše.
Web 2.0 karakterizira i jednostavnost, opuštenost, više briga za kvalitetan, efikasan, širokoinformativan ali i jednostavan dizajn itd. Preporučam da malo proguglate ove gore termine i da vidite čega ste zapravo dio.



Ovaj uvod je u biti uvod u post o talentima i ljudima koji nas jednostavno ostavljaju bez daha svojim performansom, s onim što čine, a možemo ih vidjeti upravo zahvaljući Web 2.0 tj. Youtube. Naime, uz hrpu dobrih i loših stvari, Youtube je pružio ljudima jedan lijep način da pokažu ono u čemu su dobri i unikatni. Ja osobno tu vidim djelo Božje u svim tim ljudima, zapravo kolike nam je mogućnosti usadio, a mi ih samo trebamo prepoznati i usavršiti. Kako sam gitarist "za svoju dušu", često tražim glazbu koja se izvodi uživo na jednoj akustičnoj gitari. Pa tako pretražujem Youtube i nailazim na svašta.

Evo donosim vam listu od devet Youtube glazbenika, najviše gitarista koje svakako vrijedi poslušati:

1. Sungha Jung



2. Igor Presnyakov



3.Ewan Dobson



4.Andy McKee



5. Piano Guys . Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson and co.



6.Boyce Avenue



7.Maddi Jane



8. TUR Orchestra (bivsi FA Turopolje)



9.Nick Gardner



Nadam se da vam se sviđaju. Predlažem da u komentarima ostavite svoje favorite s youtube-u, pa možemo napraviti playlistu sa strane.
Ovakvih i sličnih postova će biti još, naravno ako vam se sviđaju. Pratite moj twitter za obavijesti, možete me i slijediti, uskoro planiram i facebook stranicu bloga. Vidjet ćemo još.
Bog vas blagoslovio.
Defton.


Post je objavljen 07.09.2011. u 11:40 sati.