Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzzlo

Marketing

Nije svaki dan ponedjeljak. Ponekad je i sparina.

Vlaga u zraku je cca 789%. Ambrozija stoji bolje nego cijena nafte, a vjerojatnost za dobro raspoloženje se mjeri u promilima. Transporter i Pal stižu tako da se ovaj zadnji izgled još ima šanse prometnuti u neki ozbiljniji broj. I have always depended on the kindness of strangers, rekao bi T.W. u trenutku nadahnuća.
Sitno brojimo do Ražanca. Cijeli će tjedan biti u znaku putovanja i očekivanog uživanja. Što je relativno opasno. Iako je moj recentni životni moto vezan uz niska očekivanja, ne mogu se othrvati sanjanju u budnom stanju kad znam da je neko more u kombinaciji. Jedino što me drži na životu zadnjih 10-ak dana je to gužvanje mora. I moje gužvanje u moru. Razgrtanje slanosti i valova. I glasno slušanje glazbe. MGMT ili možda Available pa Murder Me Rachel pa Abel (ne nužno tim redom) pa Waitsa u neograničenim količinama i betonaža sa... Ma kao da je važno. Svaka me podjednako uspješno može zabiti u zamlju kad me sretnu mrak i sparina.

Danas slažemo putnu i boravišnu kompilaciju. Iskustvo nas je naučilo da nikako ne idemo bez svoje glazbe. Nikad ti ne znaš tko se može dočepati upravljačke konzole... I tko sve nosi svoje zvučnike i glazbeni neukus sa sobom. Bilo bi sad suvišno pisati o slaganju kompilacije kad je to već lijepo napravljeno u onom filmu s J. Cusackom, velika je to i složena rabota:

"Now, the making of a good compilation tape is a very subtle art. Many do's and don'ts. First of all you're using someone else's poetry to express how you feel. This is a delicate thing."

Pri čemu ovu zadaću dodatno otežava i činjenica da moramo biti u stanju anticipirati:
1. uvjete na cesti;
2. raspoloženja putnika;
3. glazbene ukuse pojedinih putnika/ica;
4. fazu menstrualnog ciklusa kod ženskog dijela publike (Sunday, Bloody Sunday ili Hot Stuff i takvi detalji);
5. ujednačenu kvalitetu audio zapisa svih odabranih pjesmuljaka (tko zna o čemu pišem, zna...)
...

Složen je to, dakle i zahtjevan posao, ali netko ga mora uraditi. A mi se radujemo glazbi. I ovom putovanju. Kao srednjoškolci maturalcu. I napravit ćemo dobar posao, uopće ne sumnjam. Pa ćemo se, kao na maturalcu, smijuljiti u svom ćošku na samo nama razumljive fore.

U međuvremenu, poduhvaćam se različitih društvenih eksperimenata, radi ubijanja dijela dosade, dublje analize sebe u neobičnim situacijama (nekima nikad nije dosta) i te hebene sprine i vrućinštine koje nikako da prođu. Pa mi treba distraction bilo koje vrste. I čitam Waitsovu biografiju. Kralj, on je.

Izdržati još malo. Samo još malo se strpiti. Misliti na lijepe stvari - stack-ove nove glazbe koja putuje u mom smjeru, zimu koja će me samo iznenaditi iza ugla, koncert FF-a, putovanje elektrona kroz instalacije u zidu (svišššš-svišššš) sve do mliječne svijetleće kugle i The Kuharičinu tortu od sira... I, naravno, novu sezonu Housea. Veselje je nezgodna stvar. Vreba iz zasjede i napada kad mu se najmanje čovjek ili ja nada.


Post je objavljen 05.09.2011. u 19:08 sati.