Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

PONAŠANJE MAĐARSKE VLADE I MOLA OKO INE


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



PONAŠANJE MAĐARSKE VLADE I MOLA OKO INE

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI KOMENTAR NA OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA POD NASLOVOM:
INA - Nacionalna veleizdaja
HRVATI SE SVE VIŠE OBRAĆAJU STRANCI HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA U VEZI PONAŠANJA MAĐARSKE VLADE I MOLA OKO INE TE DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI DOPIS «M.K».



DOPIS «M.K»

Stranka bi danas svakako trebala reagirati na nedopustivo i drsko ponašanje mađarske vlade, pravosuđa i Mola u svezi kriminalnih radnji oko Ine i njezinog potpunog uništenja.

Naime, mađarske vlasti jučer su odbile zahtjev Uskoka da se ispita dosadašnji predsjednik uprave Mola Hernady u svezi mita od 10 milijuna eura bivšem hrvatskom premijeru Sanaderu kako bi ovaj, prema Uskoku, dobio mito i za taj novac dao viša nepripadajuća upravljačka prava mađarskoj strani.
Tako je, prema mišljenu većine hrvatskih građana, a što je vidljivo iz medija, počinio nacionalnu veleizdaju samim time što je najveći nacionalni resurs poklonio mađarskoj državi.

Koliko je dosada poznato, hrvatska Vlada nije poduzela nikakve korake da odgovori mađarskoj strani na nedopustivi postupak njihovih istražnih organa koji su odbili provedbu tražežne istrage jer da to zadire u njihove nacionalne interese!!!

Na taj su način su otvoreno priznali da se radi o teškom međunarodnom kriminalu (preuzimanje Ine podmićivanjem premijera i ilegalnom kupovinom dodatnih dionica) pod okriljem države. Time su takodjer u potpunosti omalovažili hrvatsku Vladu i državu čak do nivoa ismijavanja izjavom Mol-ovog glasnogovornika da je “istraga Uskoka OBIČNO SMEĆE”!!!
Iole ozbiljna država, kako bi sačuvala svoj i dignitet svojih građana, isti čas bi diplomatski morala reagirati na ovakve nedopustivo drske i omalovažavajuće izjave koje su na granici nepriznavanja državnosti i suverenosti nad vlastitim prostorom i imovinom.

Pored već svima poznate činjenice da je i bivši ministar gospdarstva Ljubo Jurčić strastveni branitelj mađarskih prava na hrvatsku imovinu (2003. godine dao Mađarima 25% Ine za smiješnih 500 mil. dolara koji nikad nisu doznačeni u Hrvatsku!), pored toga što je također bivši ministar gospodarstva Porges s generalom Čermakom na teret Ine stvorio “Tifon” i isti prodao također Molu, a čiji je sada direktor, pored činjenice da od preko 400 Ininih crpki najveći dio nije moderniziran - dosada samo pedesetak - i služe na sramotu hrvatskoj strani, pored činjenice da mađarska većinska uprava ne želi modernizirati Rafineriju Sisak, čak je obustavila rad do daljnjega, pored toga da su hrvatskoj strani uvalili gubitašku prodaju (1 milijarda kuna godišnjeg gubitka) ali ne i crpljenje plina, pored svega toga hrvatska Vlada ništa ne čini da prekine s ovim kriminalnim radnjama i ponovnom nacionalizacijom na praktičan i jednostavan način vrati vlastitu imovinu a mađarsku stranu dodatno tereti za prouzročenu štetu i pokušaj neprijateljskog uništenja najvećeg nacionalnog resursa a sve u cilju kako bi Mađarksa imala energetski monopol.

Hrvatski građani također očekuju da Hanfa učini novi korak i u potpunosti proglasi ništavnim Molovo špekuliranje s Ininim dionicama a da sve što nisu dobili na transparentan način vrate u portfelj prije ponovne nacionalizacije.

Ne treba zaboraviti da u istu rodbinsku, prijateljsku i interesnu grupu mađarskog premijera i ljudi oko njega spadaju “poslovni ljudi” Tomaš Vitezy i Laszlo Attila Kerekes koji su se također na kriminalan način dočepali nekoliko bivših hotelsko-turistička giganta (Primošten, Jelsa, Marina Kremik, Marina Tribunj i dr.). Umjesto obnove i novih investicija digli su silne hipotekarne kredite, novac od kredita prebacili na privatne račune, većini radnika dali otkaze, u potpunosti upropastili tvrtke, dosta imovine rasprodali i dalje se slobodno šeću po Hrvatskoj, iako su podignute mnoge kaznene prijave protiv njih. O šteti koju je sličnim postupcima napravila mađarska OTP banka zadarskom, dubrovačkom i istarskom gospodarstvu rječito govori katastrofalno stanje gradskih i županijskih proračuna.

Ukoliko Vlada i nadležni državni organi ne učine ništa po ovom strateškom nacionalnom pitanju, smatrat će se odgovornima za nečinjenje i propuste.

Zadar, 2. rujna 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE


Post je objavljen 02.09.2011. u 11:40 sati.