Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Češće viđanje

Ljeto je gotovo. Stvaran život počeo. Počeli smo raditi. Ili bar dolaziti na posao. Veliki idu na posao, a mali u školu. Ili vrtić.

A "djevojka koju viđam češće nego druge djevojke" ima nekog "klinca kojeg mora voditi svako jutro u vrtić". Navodno. Tako ona kaže. Ja baš i ne vjerujem u to. Mislim da je nekaj zabrijala. Al dobro, moraš vjerovati onima s kojima se češće viđaš, ne? Inače se ne žele viđati tako često, a i kad bi se viđali, radije bi viđali druge ljude. Pa onda kao povjerujem. I sve bi mi to bilo super da zato nema nešto manje vremena.

Jer stalno izmišlja nekakve obaveze vezane za tog koji ne zna sam u vrtić. Ne samo da mali nemre sam u vrtić, nego si ne zna niš ni skuhati, ni pojesti. Ne zna otići sam u parkić, niti se tamo igrati solo. Čak i da tam nađe nekoliko sličnih njemu, opet ne mogu bit sami. Ti roditelji isto razmaze svoju djecu. Pa im brišu rit, pušu nos, peru ih, kupaju... sve ono kaj normalni ljudi nauče sa 7 godina. Dobro, ja sam kosu naučio prati kak spada s 13 (hvala sestri, ona me naučila da se šampon mora ZAPiJENITI).

Sve u svemu, manje ima vremena nego one druge djevojke koje rijeđe viđam. Sad će joj početi i joga, a i ona mora početi s trčanjem svaku večer. A kaže i da bi počela opet sa španjolskim. Onog malog koji si ne zna puhati nos može tu i tamo pričuvati sestra. Ali i sestra nije uvijek na raspolaganju. Ima i ona svoje obaveze; drži instrukcije, uči talijanski, ide na aerobic.

A učim i ja talijanski, mislim početi i s njemačkim - ni ja nisam uvijek na raspolaganju!

Al čak i da uhvatimo slobodni termin i riješimo pitanje "kad", ostaje ono "gdje".

Sad je lako dok mi je stara na moru, ali ona se skoro vraća. Nekako si preispitujem odluku da se od stare odselim do četrdesete.

Iako stara često zna šalabajzat okolo; folklor, country, tango. Zna se izgubit na cijelo popodne. Ali na papiru mi se i dalje čini premalo. Definitivno moramo osloboditi još koje poslijepodne. Nagovaram je da tog izmišljenog klinca upiše na neki sport. Neki di treninzi dugo traju. Maraton, jedrenje ili tako nešto. Ili nek i on ide na jezike. Ona: „Ali, pa tek je napunio tri godine!?“ Da, i? Smiješno, djeca već s 3 mjeseca mogu početi učiti strani jezik! Pih!

Velim ja, ti roditelji previše štite tu svoju djecu. Izmišljeni roditelji izmišljenu djecu.

Uglavnom, ona je slobodna od 16 do 16.15 svakim danom, osim ako nije treći četvrtak u mjesecu. I navečer od 21.30 do 22.00 nakon trčanja, ali samo utorkom, srijedom i petkom, osim ako nije parni tjedan u mjesecu. No sve to nema koristi ako nije lijepo vrijeme i otkazan je argentinski tango na otvorenom pa stara mora ostat doma ili ako je drugi utorak u mjesecu pa joj dolaze frendice doma na line dancing.

Teško to pratim. Zato sam napravio tablicu. U korelaciji s prognozom DHMZ-a.



Jednostavno, zapravo.


Post je objavljen 02.09.2011. u 15:15 sati.