Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Poklonite svoju ljubav



“Budi ljubavi dostojan ako želiš da budeš ljubljen.” Johann Wolfgang Von Goethe

Ljubav nema nikakve veze sa ponašanjem ljudi oko tebe. Ljubav nije odgovor na određene pozitivne situacije. Vi se rađate s ljubavlju – ljubav je sama tvar od koje ste sačinjeni.Vi možete je poklanjate bezuslovno. Naravno, kada je dajete, ona vam se vraća. Vraća vam se deset puta više. Ali suštinska ideja nije koliko primate, već koliko dajete.

Svijet je danas prepun mržne, a sa toliko ljubavi koju ima da pokloni. To je zato što svi prvo žele da dobiju ljubav, prije nego počnu davati svoju, a ako svako želi prvo da dobije, ko će onda prvi dati?

I zapamtite, ljubav je živa jedino onda kada je dajete. Ako je ne dajete, ona se polako suši, umrtvljuje, postaje „mrtvi teret“. Ona onda postaje mržnja – preokreće se u svoju suprotnost. Postaje strah, postaje ljubomora, postaje posesivnost. Ako vašu ljubav čuvate samo za sebe, onda se ona pretvara u hiljadu čudovišta koja vas vrebaju. A kada se to jednom desi, cijelo vaše biće osjeti negativne emocije, jer to je životni začarani krug. . Kako dajete, tako vam se vraća.

Ako nikome ne poklanjate ljubav – tako se ljubav upropasti. Postaje zatrovana i otrovna, suši se. A onda, ako je takvu date, dajete nasilje, mržnju i ljutnju. Od takve ljubavi postoji opasnost da vas hiljadu čudovišta konačno uhvati u klopku i zatvore u svoj kavez. Postat ćete njihov rob, puni mržnje i negativne energije. Postat ćete rob vlastite ljubavi.

Zato poklanjajte ljubav bezuslovno. To prvi korak prema boljoj budućnosti. Možete primiti ljubav, samo ako volite!

Post je objavljen 29.08.2011. u 19:26 sati.