Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Svijet 14 dana

SMS roman

Talijanski pisac Umberto Eco odlučio je prepraviti svoj slavni roman 'Ime ruže'. Naime, stara verzija je zbog gustog teksta i dugih odlomaka navodno prekomplicirana za suvremenog čitatelja. Je li tko upozorio Eca da suvremeni čitatelj nije u stanju pročitati duži tekst od SMS-a. Ne zezam se. Ja iz pouzdanih izvora znam da ni ove moje vijesti nitko ne čita, jer su preduge. Recimo najduže što bi Eco suvremenom čitatelju mogao napisati bi moglo biti 'Ime ruže je Rose'. Sve si mu rekao, a on nije umro od napora. Evo baš mi je pao napamet genijalan SMS triler. Ide ovako: 'Ubojica je vrtlar'.

Bog 'vikao' na Papu

Velika oluja se podigla za vrijeme papine propovijedi u Madridu, a kad su se zbog vjetra počele rušiti stolice oko oltara i kad mu je oluja otpuhala kalotu s glave Benedikt XVI. je morao prekinuti misu. Možda mu je Bog na ovaj način želio poručiti da u vrijeme krize prestane s posjetama zemljama koje muku muče s dugovima, a kad on dolazi, svejedno se isprse. No Papa čini se nije shvatio nebesku poruku. Čim je vjetar malo posustao, nastavio je s propovijedi.

UNICEF spava, čujem mu disanje, jer ne čuje plač somalskih beba koje traže sisanje

U Somaliji je zbog gladi umrlo preko 30 tisuća djece. Možete zamisliti kako odzvanja plač te gladne djece. Jedno glavno dijete s plačem ruši zidove, a plač tolikog broja čuje se doslovno na svakom kraju kugle zemaljske. Oooops, oprostite pogriješio sam, ipak se ne čuje. Valjda bi u suprotnom svi ti veliki humanitarci i još humanitarnije organizacije poduzele nešto. Ili nemaju tih nekoliko tisuća dolara koliko je potrebno da oni prestanu plakati. Ah da, već smo rekli, ne čuju ih kako plaču, daleko je taj rog Afrike.

Izbornički poziv znači krov nad glavom

U Parizu se održava svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika. Nema tu preseravanja oko izmišljanja kojekakvih obrazloženja oko neodazivanja izborniku kakvih smo se u prošlosti nagledali od Kukoča, Giričeka, vaterpolista, tenisača i ostalih. Njima izbornički poziv znači krov nad glavom. Barem dok traje prvenstvo. Zato će odigrati 150 posto, kako bi što duže ostali u turniru, kako bi što duže imali krov nad glavom. Naši reprezentativci su sretni kad ispadnu, jer idu na praznike. A ovi idu na ulicu.

Nas dva brata skupa ratujemo

Gadafi je gotov, a uhvatio ga je toliki očaj da nije imao koga nazvati, pa je nazvao Mesića.
–Alo Meske, što da radim, gdje da pobjegnem? – pitao ga je Gadafi.
-Riješit ćemo nešto. Nego reci mi bježiš li s devama i šatorom?
-Ne, samo s nešto gotovine.
-Mislim da ti je najbolje izbjeći u neku antifašističku zemlju – predloži Meske.
-Kakve su to zemlje – iznenadi se Gadafi.
-Nije bitno, javim se. Samo te za razliku od Karamarka to ne smije vrijeđat, ako ti netko kaže da si antifašist – reče Mesić i ode uprčit malo veleposlanike SAD-a, Rusije i Kine koji su u čudu gledali ovog starca kako nešto nesuvislo govori dok mu obrve antifašistički skaču.


Bosanci će izumrijeti

U svijetu se rađa sve manje i manje ženske djece, a ako se ovakav trend nastavi žene će potpuno nestati iz određenih država, piše The Economist. Prema njihovoj računici zbog ovog će trenda kroz 500 do 600 godina izumrijeti svi stanovnici BiH. Jao tek, čulo se u HDZ-ovim makarskim listovima koji su izdali proglas u kojem mole makarske galebare da ne nasjedaju čarima Bosanki. A sad šala na stranu. Nacije izumiru, a na svijetu nikad nije bilo više ljudi. Prelazimo brojku od 7 milijardi duša. Tko tu koga i zbog čega vara.

Udri Bože sotonu!

Vijest da je Ameriku pogodio snažni potres oduševila je čitatelje srpskih Večernjih novosti. Udri Bože na sotonu, udri im na nuklearne elektrane, jedan je od komentara. Prijateljstvo srpskog naroda izrodilo se još krajem prošlog stoljeća kada je nevidljivi bombarder prelijetao Srbiju, a novinar srpske televizije rekao „možda nevidljiv za sve ostale, ali ne i za snažnu srpsku protuvazdušnu obranu“, nakon što je naglasio da se „razleteo u paramparčad“. A sjećate se onih natpisa na mostovima gdje su Srbi partijali kako ih Amerikanci ne bi gađali – J... vas hamburger, j..... vas pica, all we need is šljivovica!


Post je objavljen 25.08.2011. u 14:41 sati.