Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

SDM 2013. Rio de Janeiro „Pođite i učinite mojim učenicima sve narode“

Papa Benedikt XVI. je na općoj audijenciji u Castel Gandolfu u srijedu, 24. kolovoza objavio gesla idućih dvaju Svjetskih dana mladih, prenosi Katolička novinska agencija CNS.

Geslo 27. Svjetskog dana mladih koji će na Cvjetnicu iduće godine biti održan u Rimu je „Radujte se u Gospodinu uvijek“, a geslo 28. Svjetskog dana mladih koji će se od 23. do 28. srpnja 2013. godine održavati u Rio de Janeiru jest „Pođite i učinite mojim učenicima sve narode“.

Kao što to običava nakon putovanja u inozemstvo, Sveti je Otac svoju prvu audijenciju nakon povratka sa Svjetskog dana mladih, posvetio upravo „nevjerojatnim danima“ u Madridu – kako ih je sam nazvao.

„Bio je to događaj u kojemu se ogledala živa Crkva“, rekao je Papa. „Gotovo dva milijuna mladih sa svih kontinenata radosno su živjela golemo iskustvo zajedništva i susreta s Gospodinom, zajedno su rasli u vjeri“.

„Zahvaljujem Gospodinu na ovome neprocjenjivu daru, koje ulijeva nadu u budućnost Crkve“, zaključio je Sveti Otac.

Papa je ukratko sažeo temeljne misli svakog svog govora održanog u Madridu te iznio dojmove sa svakog susreta.

Rekao je kako se pokazalo kako je Svjetski dan mladih veoma važan događaj za mnoge mlade koji se odlučuju na svećenički i redovnički poziv. „Siguran sam kako je u Madridu Gospodin pokucao na vrata mnogih mladih srca kako bi ga slijedili u velikodušnosti svećeničkog ili redovničkog života“, istaknuo je Sveti Otac.

Govoreći o bdijenju koje je prekinuto snažnom olujom, Papa je rekao kako mladi „nisu bili nimalo prestrašeni kišom niti vjetrom“ te su u euharistijskom klanjanju sudjelovali s velikom predanošću.

Svjetski dan mladih 2011. Sveti je Otac opisao kao „veličanstveno očitovanje vjere“ i posebnu priliku za mlade katolike da „promišljaju, razgovaraju, razmjenjuju pozitivna iskustva, zajedno mole te obnove svoju ukorijenjenost u Kristu, najvjernijem prijatelju“.

Papa je obećao kako će nastaviti pratiti mlade u svojim molitvama kako bi ostali vjerni zavjetu kojeg su dali u Madridu te ostali snažno ukorijenjeni u Kristu.
Autor: Valentina Gusić

Post je objavljen 25.08.2011. u 12:50 sati.