Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Upleta tulipana il tak nekaj

Čini se da sam nakon ooodličnog Priručnika za loše majke, koju sam dobila iz čiste Ljubavi i zlobe od Bibejagode, naišla na još jednu knjigu koja će odgovarati mom sramotnom statusu samohrane majke. Danas se Sanjaizsvihpostova razvalila, a drži u ruci listić s konobarskog bloka, reko kae, sve se nema a jede se po birtijama, a popis malo duži vidim?! A kaj je smešno, si ostala prati suđe posle, ajde, ajde, kaj si jela, priznaj! Ko na dijeti smo, tu furaš nama za gablec dvopeke 30 posto gratis, a, dijeta!? Veli ne, tu sam si zapisala spiku iz jedne knjige kaj čitam, (al mi nije rekla od kud joj blokić!) setila sam se na tebe kao majke i tvog sina: Veli majka sinu: Za dobrobit čovječanstva, nadam se da si neplodan. Hahahahah – veli Sanjaizsvihpostova.
Ja ustvari furam drugu psovku, kad me nasrdiju želim im svima po troje djece (posle moje smrti!) a kćeri svo troje odjednom, trojčeke, ali apsolutno tek kad se već debelo ohladim tam zakopana.

Momentalno sam si obrisala prašinu s Ane Karenjine, jer se sva ohladim kad ju vidim, pa s obzirom na vanjsku temperaturu dobro je, kad već nemam klimu. Razmišljam da do nje stavim Malog princa i Galeba J. Livingstona, al ne pašeju si po koricama, a ak prvo ugledam ujutro Malog princa, moglo bi mi pozliti, to bum kad bum hitno trebala bolovanje zbog nečeg.

Pitam daklem Sanjuizsvihpostova kak se knjiga zove i upucam naslov knjige u najnoviji model Nokije 3310, jer bi papirić zgubila.
Oću rezervirat knjigu u Savskom Gaju ili gaju, kak se piše, i po sjećanju nazovem i dobim krivi broj, jasno, ali žena je očito bila sretna kaj ju je opće neko nazval, prepoznajem ja takva stanja. Ne sranja, mada može i tako.

Onda oću zvati Informacije da čujem broj, naravno tam su ukinuli informaciju koji je broj Informacija, pa zovem prema sjećanju. Zauzeto. Kaj bum davila, zovem centralu u firmi i oću se ubit, nema Dragice, Dragicu neko menja. Al žena famozna, sva fensi i kozmo, čak nudi da bu mi ona nazvala, reko ova je prek SC-a tu došla, ovo nije neka kaj tu radi, preljubazno to, niš to meni nije jasno. Reko ne fala, bum ja, i tak, odite vi na pauzu, joj veli ona meni - fala kak ste ljubazni. Ne znam, batećuk, ta vrućina stvarno djeluje na ljude.
Kak sam odma, ali odma! zaboravila kolko jedinica a kolko osmica, neću ponavljat, da ne širim lažne informacije o Informacijama. Ali dobim Informacije.
I dobim neku kojoj je očito toplije neg meni.
Dobar dan.
Dobar dan, pjevam ja, lepo vas prosim broj knjižnice u Savskom gaju.
A gdi je to, pita žemska.
Reko pa u Savskom gaju.
Gdi je to mjesto?
Kak di je to, pa tu kod nas.... Naselje, mislim kaj....
Ali u kom gradu?
(Isuse, otkud je ova, pa valjda kad okreneš informacije u Zagrebu, dobiš zagrebačke informacije, niš, ja se isprsim općim znanjem i velim – pa u Novom Zagrebu).
Nema, veli žena.
Reko gospođo, sto godina tam hodam, mora biti.
Žao mi je, nema.
Hm, a da pogledate pod Gradske knjižnice ili Knjižnice Grada Zagreba ili tak.
Nema.
Nema, velite, no dobro. Hvala puno (mislim si jebote sveti Horacije i Panteleon a može i sveti Ilija gromovnik).
Hvala vama kaj ste zvali. (I popušili par impulsa a informaciju niste dobiliiiiii, la, la, la, la, laaaaa!!!!)

Kad sam jutros u 5 ćuki kuhala ručak, napisala deci da se ne svadiju, da kilu i pol banana princ ne mora pojesti odma posle ručka nego nek rasporedi do večeri, a kćeri da od dve kutije pljuga ostavi jednu pljugu meni ujutro za uz kavu. Usput, ostavila sam i telefon na stolu, jer znam da ne čuju ak telefon zvoni u sobi, a gdje smo ga smjestili jer su susjedi znali stajati pred vratima na odmorištu i slušati kaj lajem, dok jedan dan nisam otvorila vrata, onak nabrzaka i ostavila ih otvorena i pričam dalje. Da se ljudi ne muče. Pa još po toj vrućini. Isuse, ovakve susede samo ja imam. Jednom je jedna nabila uho na vrata, moj bivši mi to sav šokiran priča, reko kaj si glup, kaj nisi vrata otvoril, malo bi se doduše zanesla onak naslonjena s z uhom na vrata, kei ne, al fino si ju mogel pozvat nutra, i tak je čula samo tekst – "Mujkanović, oš kakao?" (to ja nudila sinu malo jače piće od vode). Daklem di smo stali, telefon u kuh'nji, zovem kćer, ona mi da broj, nazovem knjižicu.
Dobar dan, veli žena, knjižnica Savski gaj.
Dobar dan, Sekasmith na telefonu, joj vi ste novi, a recite, kak vam je s ekipom u Gaju?
Joj odlične su sve cure, jako sam sretna.
Evo fino, super. Samo prije neg vas pitam za knjigu da vam velim da knjižnica ne postoji, tak su mi rekli na Informacijama i dakle mi dve sad opće ne razgovaramo, a u vezi navedenog ni nemate ni knjigu koju tražim, al ipak pogledajte ak vam nije teško.
Ha, ha, ha, velite nema nas, odlično, a recite prosim koju to knjigu nemamo, da pogledam prvo na komp?
Uplata tulipana.
(muk)
Joj, ne, pardon, urota tulipana.
Je, samo malo, tražim, čujte...
Jooooj, sad sam si džozle stavila, čujte s tim naslovima, dakle Urota tupana.
Je, ha, ha, ha, ha, kakav je naslov može i tulipana, baš dobro, evo idem ja onda pogledat nepostojeću knjigu, jel vraćena, kaj bi hteli malo pričekati, imate vremena?
Kak ne bi imala vremena, pa ja vas ni ne zovem, očito ne postoji ni vreme, joj glečte, ovak bumo došle i do Ajnštajna, ha, ha, niš, bum ja pričekala.
Čekala sam malo duže, jedno 30 sekundi, čujem žena trči, ajd reko super, fakat je nova.
Je imamo nema problema evo baš mi je drago vidim da ju dost tražiju imamo ljetno radno vrijeme dakle radimo do 14 sati danas ako vam ne paše sutra radimo popodne mogu vam čuvati knjigu do sutra do 8 sati znam kak je gadno vruće za hodati po tom vremenu evo bit će mi drago da dođete očito ste naš stalni član lepo prosim prezime još jedamput hvala lijepo joj divota evo i kartica vam je gotova koju ste još lani trebali preuzeti nema veze hvala puno kaj ste se javili doviđenja hvala evo knjigica čeka...
Hvala i vama, vidimo se.
Reko tu nekaj ne štima, ovi mora da imaju stimulaciju na nove knjige i ljubaznost.
Knjigica je doma, pa kad pročitam Upletu talibana ili kak se već zove, bum obavijestila zainteresirano obćinstvo, bateled (koja dobra ljetna psovka, ha?) kak je danas ugodnih 40, čitala bum ju u tramvaju, klimatiziranom, s palcem leve ruke na slanju poruke ZG 8585. Viš, taj sam broj zapamtila.

Post je objavljen 24.08.2011. u 21:55 sati.