Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

MECE: Radnički - LEGE 0 : 6 (0:2)



Fantastično određene pripreme na Bjelolasici potom Rogli te na Jadranskoj obali, pokazale su se više nego učinkovitima. Gledano iz kondicijske perspektive treninzi u nogometu traju svih 12 mjeseci u godini. No mi smo posebnu pažnji posvetili pripremi u ljetnoj pauzi kako bi što spremniji ušli u natjecanje ali kako bi dosegnuli razinu najviše sportske forme sredinom jesenjeg dijela natjecanja lige veterana.Sukladno tomu, ljetne pripreme započeli smo podjelom programa u 4 faze:

1. Prijelazna faza treninga (nakon natjecateljske sezone)
2. Rana pripremna faza treninga
3. Kasna pripremna faza treninga
4. Natjecateljska faza treninga

Racionalna izrada programa treninga u ljetnom periodu moguća je samo ako se uvažavaju objektivne zakonitosti sportske forme. Pri tome faza ulaska u sportsku formu odgovara pripremnoj fazi, faza stabilizacije i najviše razine sportske forme natjecateljskom, a faza privremenog gubitka sportske forme prijelaznoj fazi. Posebnu pozornost posvetili smo i psihološkoj pripremi naših igrača. Psihologija sporta se, prema literaturi, najčešce dijeli u nekoliko osnovnih područja kao što su istraživanja (praktična i teorijska), psihodijagnostika, edukacija i psihološka priprema.

Sve se to danas moglo vidjeti na samoj utakmici 1. kola Lige veterana u susretu domaćina Radničkog iz Meca i Osječkih Lega. Rad nakon završetka sezone, rane ljetne pripreme te pravilno vođenje istih, rezultirali su prvom visokom pobjedom od čak 6:0 za Lege.

Sukladno gore navedenom spomenuti ću samo strijelce jer smo kao momčad odigrali gotovo bezgrešno. Dakle Rudež je nastavio sa svojim efikasnim nastupima iz priprema i ponovo postigao hat trick, Pranjić I. osim što je bio najrastrčaniji i najkreativniji igrač na terenu postigao je i dva gola. Posljednji, šesti, gol koji je postignut sa zadnjim sučevim zviždukom bio je ustvari autogol domaćina, postignut iz nemoći i naše dominacije ali kao takav nije vrijedan spomena.


Post je objavljen 22.08.2011. u 21:07 sati.