Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gs-psizaneznalice

Marketing

Pripreme za štene

Je li vaš dom spreman za nadolazeći stroj za jurnjavu, skakanje i žvakanje (čitaj: štene)? Jest? Sigurni ste? Prije nego što dovedete štene u kuću, još jednom dobro provjerite sve u kući i otiđite u kupovinu.

Štene na kušnji ili maknite sve što mu je na dohvat njuške

Jedno od prvih pravila kojih se trebate držati da biste štene zaštitili u kući - a i kuću zaštitili od šteneta - jest da mu iz početka ograničite područje kretanja na manji, sigurniji dio vašeg stana ili kuće. To znači da neko vrijeme trebate paziti da vrata dječje sobe budu zatvorena kako neke od figurica i igračaka ne bi završila u štenetovom želucu (na užas vaših mališana). Ako treba, poslužite se ogradicama koje se u istu svrhu koriste za bebe; možete ih i prenositi te, kada želite, postaviti na vrata ili pri vrhu stuba kako biste spriječili da štene ide kamo ne treba.



Spustite se na pod u dijelu kuće koje ste mu ostavili slobodnim za kretanje i iz njegove perspektive se osvrnite naokolo. One ukusne strujne kablove spremite pod tepihe i namještaj, a na neko vrijeme iz njegovog dometa sklonite i sve dekoracije i ostale sitnice. Sjetite se svih opasnosti koje vrebaju na male bebe - to je isto. No kod štenadi morate misliti na to što bi mogli glodati, a ne u što bi mogli ugurati prste.


Post je objavljen 22.08.2011. u 20:26 sati.