Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa volonterima: "Uz vašu uslugu, vi ste pokazali lice dobrote, prijateljstvo i predanost drugima"

Benedikt XVI. je zahvalio 14.000 volontera za njihov rad.

Madrid, 21. kolovoz 2011 .- Sveti Otac zahvalio je 14.000 volontera iz cijelog svijeta za njihov rad i zalaganje u ovoj Svjetski dan mladih u čin oproštaj u IFEMA. Prije odlaska u Rim on im reče: "Uz vašu uslugu, vi ste pokazali lice dobrote, prijateljstvo i predanost drugima."

"Želio sam da se zaustavi i hvala vam svim srcem za svoj neprocjenjivi usluge. To je dug prema pravednosti i nužnosti srca ", rekao je papa tim tisuće volontera, koji predstavljaju više od 30.000 koji su doprinijeli svjetski dan mladih. "Zahvaljujući na suradnji, mladi hodočasnici su pronašli prijateljski dobrodošlicu i pomoći u svemu što je potrebno", dodao je.

Njegova svetost je također želio istaknuti ljubav pokazala da ga ovim riječima: "Ne samo da ste bili pozorni na hodočasnike, ali i papi. U svim djelima sam sudjelovao, koju su također bili prisutni. " "Ne mogu zaboraviti naporan rad u pripremi ovih dana. Takva žrtva, kao ljubav. Sa svojim radom i molitvom, da svi imaju tkani ovaj prekrasni višebojne tapiserije svjetski dan mladih. Hvala vam za ovu vrstu geste ljubavi ", istaknuo je.

Sveti Otac je podsjetio volontera koji, zbog posla morali su raditi, nije mogao biti prisutan na događaje: Mnogi od vas morali napraviti žrtvu ne bude u mogućnosti da izravno sudjelovanje u tim događajima. Međutim, to je žrtva lijepa i evanđeosko način sudjelovanja u svjetski dan mladih: predanost drugima da je Isus govori o ". Papa tješi mladi govoreći: "Siguran sam da je ovo iskustvo kao volonteri obogatio svoj kršćanski život, što je temeljno služenje ljubavi. Gospodin će transformirati vaš akumulirane umor, brige, ugnjetavanje brojnih trenutaka u plodovima kršćanske kreposti: strpljivost, blagost, radost davanja drugima, želja da se ispuni volja Božja.

Za ljubav je služiti i usluga povećava ljubav. Mislim da je ovo jedan od najljepših plodova na suradnji na Svjetskom danu mladih. "

Dan koji će vam dati plod

Kao što je Svjetski dan mladeži približila kraju, Benedikt XVI. pozvao je dobrovoljce da bi "to radostan doživljaj" u svojim srcima i da raste svaki dan u svoje opredjeljenje za Boga i ljudi, svećenik je spomenuo voće da će žeti iz ovog susreta: "Moguće je da plaho ili snažno vrlo jednostavno pitanje je probudilo u vas: Što Bog želi od mene? Dopustite da vas vodi Gospodin i nude sebe kao volonteri u njegovoj službi. Vaš život će doći do neslućen fulfilness ".

Nakon tih riječi, Sveti je Otac rekao zbogom mladih volontera govoreći: "Možda neki od vas su razmišljanja: Papa je došao do nas zahvaliti i on odlazi tražeći nešto. Da, to je to. To je papa, nasljednik svetog Petra misije ". Nakon toga Dodao je samo posljednji zahtjev: "da vam odgovoriti s ljubavlju On koji je dao svoj život za tebe." I dade im svoj blagoslov.

Hvala vam od kardinala Rouco

Kardinal Rouco Varela u pratnji Benedikta XVI. na ovaj susret i imali riječi zahvale za Svetog Oca, za Njegov posjet i rad volontera u ovom Svjetski dan mladih: "volonteri su ključni čimbenik u izradi i provođenje ovaj veliki crkveni slavlje koje Njegove Svetosti povjereno Madrid i Crkve u Španjolskoj. Uobičajene i konvencionalne značenje riječi 'dobrovoljaca' je očito nedovoljno da bi mogli razumjeti i izraziti rad, žrtvu, odricanje i stil prenose svjetski dan mladih 2011 volontera, svoje ponašanje i usluga dali. Ljudske topline s kojima se obavljaju svoju službu je izuzetna. Oni su se preselili iz ljubavi: ljubav ponuđena Gospodinu, Crkvi i Papi. Htjeli su se istinski 'apostoli' na svoje mlade drugovima, a oni su to postigli. "

Kardinal je zahvalio Papi u ime volontera za zaustavljanje razgovarati s njima na putu kući u Rim i dodao: "Potaknut doista očinska nježnost probrane da Sveti Otac ih je pokazuje do žele reći zbogom za njih osobno, volonteri mu zahvaliti svim svojim srcem ".

Post je objavljen 22.08.2011. u 20:15 sati.