Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrzenicadvd

Marketing

Održan "KUP DVD-a HRŽENICA"

U subotu je u Hrženici održano osmo po redu pozivno vatrogasno natjecanje pod nazivom "Kup DVD-a Hrženica". Nastavak je to tradicije organiziranja kvalitetnih natjecanja od strane najstarijeg hrvatskog ali i jednog od najstarijih eurpskih seoskih DVD-a.

Uz vrlo dobre uvjete za samo natjecanje, na nogometnom igralištu NK Radnički u Hrženici za natjecanje je bilo prijavljeno 50-tak natjecateljskih desetina od čega su nastupile 43 desetine u pet kategorija s područja cijele sjeverozapadne Hrvatske. Među odjeljenjima ženske djece koja se natječu u rušenju mete vodom iz brentače pobijedile su najmlađe članice DVD-a Donja Voća, ispred vršnjakinja iz DVD-a Donji Mihaljevec i DVD-a Ludbreg. U kategoriji muške djece pobjedu su također ostvarili članovi DVD-a Donja Voća, ispred članova DVD-a Glogovac i DVD-a Čukovec. U kategoriji muških „B“ desetina pobjedu su ostvarili članovi DVD-a Vrtlinovec, ispred članova DVD-a Kunovec i DVD-a Leskovec. U kategoriji ženskih seniorki pobjedu su ostvarile članice DVD-a Veliki Otok, ispred članica DVD-a Ščepanje i DVD-a Kutnjak Antolovec. U najmasovnijoj muškoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto i prelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Johovec, dok su iza njih također sa odličnim vježbama članovi DVD-a Novi Marof i DVD Bobovec.

Nakon regularnog dijela natjecanja za seniorske desetine održan je superkup, natjecanje u kojem dvije desetine vježbu izvode paralelno te bolja ekipa prolazi dalje. Za unikatni drveni pehar i novčanu nagradu organizatora u vrlo uzbudljivom i napetom finalu su snage odmjerile ekipe DVD-a Johovec i DVD-a Bobovec. Pobjeda u supekupu je na kraju pripala pripadnicima DVD-a Johovec dok je drugoplasiranoj ekipi DVD-a Bobovec uručena utješna nagrada.

Ovo natjecanje ne bi bilo moguće održati bez naših sudaca Stjepana Kovačeka, Nikole Sočeva, Dominika Dušaka, Tomislava Horvata, Miroslava Šladareca, Radovana Zadravca, Krunoslava Turkovića i Barbare Pintarić koji su svoj posao odradili u skladu s pravilnikom te na njihove odluke nije bilo nikakvih pritužbi.

Prilikom proglašenja rezultata za ekipe djece 6-12 godina prisutnim natjecateljima se obratio načelnik Općine Sveti Đurđ prof. Marijan Lazar, koji je istaknuo vrlo dobru suradnju između Općine i domaćina, te se u govoru osvrnuo i na nadolazeću proslavu 140 godina rada DVD-a Hrženica.

Prije proglašenja rezultata za seniorske desetine, uručene su zahvalnice našim sponzorima i sucima, a prigodnim riječima u ime sudačke komisije obratio se Predsjednik savjeta mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice g. Nikola Sočev koji je pohvalio organizaciju te natjecanje okarakterizirao kao jedno od najjačih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.























Post je objavljen 22.08.2011. u 12:56 sati.