Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

POČELO JE! OTVORENI 26. SVJETSKI DANI MLADIH

Počelo je! Sinoćnjom misom na jednom od najljepših madridskih trgova Plazi de Ciebeles započeo je 26. Svjetski susret mladih. Nekoliko tisuća mladih iz svih dijelova svijeta na najbolji mogući način – svetom misom , započelo je svoje višednevno druženje u duhu ljubavi, radosti, zajedništva i molitve.

Misno slavlje koje je predvodio madridski nadbiskup kardinal Antonio Maria Rouco Variela u pratnji više od 800 nadbiskupa i biskupa iz čitavog svijeta trajalo je nešto više od 2 sata na nekoliko jezika.

KARDINAL ROUCO VARIELA – NE BOJTE SE BITI SVETIMA

„Dobro nam došlim dragi mladi – budućnost i nada Crkve“, riječi su kojima je kardinal Rouco Variela pozdravio više od 8000 mladih na Plazi de Ciebeles.

U svom obraćanju mladima kardinal Variela naglasio je da pripadaju novoj generaciji mladih – generaciji pape Benedikta XVI. , koja nije jednaka generaciji obožavanog pape Ivana Pavla II. jer su se problemi i okolnosti života mladih promijenile.

„Papa Ivan Pavao II. bio je vjerni Kristov sluga, koji nije mario za prepreke unutar i izvan Crkve“, naglasio je kardinal Variela, rekavši da upravo takav put – bez straha i popločen ljubavlju moramo slijediti jer nam jedino Krist može dati vječni život, jedino nam on može pružit radost i istinsku ljubav.

„Ne bojte se biti svetima. Dopustite Kristu da živi u vašim srcima. Recite mu „da“ – dopustite si osjetiti punu radost i velikodušnost života!“, poručio je kardinal Variela.

Nakon homilije kardinal Rouco de la Variela blagoslovio je nekoliko medalja sa slikom Gospe od Almudena, zaštitnice Madrida .

KARDINAL RYLKO – „ DA - VJEROVATI JE MOGUĆE!“

Okupljenim mladima obratio se i kardinal Stanislaw Rylko, predsjednik Biskupskog vijeća za laike, naglasivši važnost vjere u životu.

„Vjera je ključan faktor u životu svake osobe. Sve promjene odvijaju se prema tome vjerujete ili ne da Bog postoji. Vjera je kao korijen koji životnu snagu crpi iz Božje riječi i sakramenta“, naglasio je kardinal Rylko.

Gledajući okupljeno mnoštvo kako maše različitim zastavama, kardinal Rylko nadodao je ;

„S ovoga mjesta poručili ste glasno svijetu, a posebno Europi koja pokazuje znakove gubljenja u vjeri, da je vjerovati moguće, potvrdili ste „DA“ Kristu. Dragi mladi rekli ste 'DA – VJERA JE MOGUĆA“.

Podsjećamo, Svjetski susret mladih održava se do nedjelje, 21. kolovoza, a dolazak pape Benedikta XVI. očekuje se u četvrtak oko podneva.


Izvori:
http://www.romereports.com/palio/world-youth-day-madrid-2011-kicks-off-english-4694.html
http://www.madrid11.com/

Post je objavljen 21.08.2011. u 22:49 sati.