Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa usprkos nevremenu bdio s mladima Bdijenje s mladima

Gotovo dva milijuna mladih hodočasnika, sudjelovalo je u četvrtak navečer na bdijenju koje je predvodio Sveti Otac. Na aerodromu „Cuatro vientos“, uz molitvu, glazbu i s velikim osmjehom na licu, mladi hodočasnici iz čitavog svijeta pozdravili su Svetog oca.

„Sveti Oče, neizmjerno smo vam zahvalni što ste s nama. Vaša prisutnost ispunjava nas radošću.“, riječi su kojima su dvojica mladića pozdravili Svetog Oca.

Tijekom bdijenja petero mladih hodočasnika osobno je postavljalo pitanja papi, što ga je posebno dirnulo te im je čestitao na hrabrosti .

Papin govor na nekoliko trenutaka prekinula je kiša popraćena jakim vjetrom. No, to nije spriječilo mlade da i dalje ostanu pribrani u molitvi.

„Hvala vam na vašoj radosti i ustrajnosti. Vaša snaga veća je od bilo kakve oluje. Hvala vam. Ovom kišom Gospodin nas blagoslivlja. Ovime ste dokazali da ste primjer kojeg treba slijediti.“, oduševljeno je izjavio Sveti Otac

Nakon nekoliko minuta šutnje, papa je uputio molitve i blagoslov mladima.

Većina hodočasnika provela je noć na aerodromu kako bi sačuvali mjesto za jutarnju misu kojom službeno završava Svjetski dan mladih.

Autor: Martina Andrijević

Post je objavljen 21.08.2011. u 22:45 sati.