Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa se susreo s mladima PRVI SUSRET PAPE I MLADIH

Nekoliko stotina tisuća mladih iz čitavog svijeta, u četvrtak navečer na madridskoj Plazi de Cibeles pozdravilo je Svetog Oca. Riječ je o prvom susretu u sklopu Svjetskog dana mladih.
Neposredno prije dolaska na svečanost, papa je u čast SDM-a posadio drvo masline nakon čega se uputio prema glavnoj pozornici na Plazi de Cibeles gdje su ga pjesmom dočekali tradicionalni španjolski glazbenici –„tunas“. Svečani doček trajao je nešto više od 2 sata.
U ime okupljenih mladih, madridski nadbiskup Antonio Maria Rouco Varela poželio je dobrodošlicu Svetom Ocu.
„Mnogi su došli u Madrid zajedno sa svojim španjolskim vršnjacima nakon uspješnog hodočašća u raznim mjestima i gradovima Španjolske. Evo ih, Sveti Oče, tu su kako bi uživali u susretu s vama kao djeca i braća Crkve; novi Božji ljudi koji ne znaju za granice! Prihvatili su kao svojevrsni 'projekt' s visokim duhovnim i apostolskim nadama koje im Otac i pastiri Crkve predlažu – da njihovi životi budu utemeljeni i sagrađeni u Isusu Kristu, učvršćeni u vjeri“, rekao je kardinal Varela u pozdravnom govoru.
Nakon kardinalove dobrodošlice papu je u tradicionalnim nošnjama darovalo 5 mladih osoba iz različitih dijelova svijeta nakon čega je papa proglasio MADRID – „glavnim gradom svjetske mladeži“.
PAPA – „KRIST JE JEDINI PRIJATELJ KOJI VAS NEĆE RAZOČARATI!“

Papa Benedikt XVI. u svom obraćanju svjetskoj mladeži izrazio je nadu da će poruke mira i ljubavi sa SDM-a dospjeti do onih srca koja ne vjeruju i koja su odlučila ići kroz život udaljeni od Boga te je naglasio važnost učenja o Kristu.
„Dragi mladi, slušajte Božje riječi koje vam kažu da ste „duh i život“, te riječi su vam korijen kojim trebate hraniti svoje biće. Vodite se obrascima ponašanja koji nalikuju osobi Krista, ne budite siromašni u duhu već gladni pravednosti, milosrdni , čista srca koja vole mir. Činite to često, svaki dan jer je Krist jedini prijatelj koji vas neće razočarati i s njime dijelimo sve na putu života.“, rekao je papa.
U svom pozdravu, papa je naglasio da nas Bog nikada ne napušta, On je spreman pružiti nam ruku kada nam je potrebno, ali samo Krist može biti kamen temeljac za solidan i stabilan život te je nadodao: „Dragi prijatelji, budite oprezni i mudri. Gradite svoj život na čvrstim temeljima – na KRISTU. Njegova mudrost i razboritost vodit će vaše korake, ništa vas neće pokolebati i vaše srce biti će u miru.“
Svečani doček završio je pjevanjem hvalospjeva Djevici Mariji i pripjevima Aleluje.

Izvor: www.romereports.com
Autor: Martina Andrijević

Post je objavljen 21.08.2011. u 22:42 sati.