Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

12 sretnika ručalo s papom Papa ručao s mladima

Mladi volonteri jednoglasno su rekli kako je papa jedna pristupačna, draga i inteligentna osoba, a ručak je nalikovao obiteljskom susretu.
Volonteri iz Francuske, Ekvadora, Novog Zelanda, Ruande, Vijetnama, Slovačke, Tajvana, Konga, Australije, SAD-a i Španjolske vratili su se s ručka s velikim osmjehom na licu. Napomenuli su kako prije početka ručka bili vrlo napeti, ali u trenutku kada je papa ušao kroz vrata – napetost je „izašla kroz prozor“.
„Papa je pokazao zadovoljstvo što nas je mogao upoznati, razgovarati s nama. Uistinu, susret s papom bio je obiteljski“, rekao je Martin koji je iskoristio priliku da pozove Svetog Oca u svoju zemlju, u Novi Zeland.

13 GOST

Tijekom ručka, Olivier volonter iz Francuske ispričao je papi kako se prije mjesec dana oženio Alexsandrom koja također volontira u SDM-u, papa je odlučio pozvati Alexsandru da im se pridruži te im je dao blagoslov.

„Papu su jako zanimali običaji i problemi mladih u našim zemljama, želio je znati što svi zajedno možemo učiniti kako bi našu vjeru podijeli s ostalim mladima“ rekla je Claire iz Australije.

Ya–chen Chuang, volonter iz Tajvana, rekao nam je što papa očekuje od mladih na SDM-u;
„Ukratko, rekao nam je da očekuje da kroz molitvu produbimo svoju vjeru kako bi smo postali svjedoci istine u svijetu“, te je nadodao kako je iskoristio priliku i papi skrenuo pozornost na katoličku zajednicu na Tajvanu koja je „mala, ali formirana u čvrstoj vjeri“.

Između ostalog papu je zanimalo što sve volonteri na SDM-u čine, a posebno zanimanje pokazao je za praćenje SDM-a putem društvenih mreža.

Autor: Martina Andrijević

Post je objavljen 21.08.2011. u 22:28 sati.