Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Napravite sami poput Krista

Papa Benedikt XVI. govori bogoslovima na Almudena katedrali.

"Da bi sebe usporediti Gospodinu u to dobro, srce mora zreli dok su u sjemeništu, ostajući potpuno otvoren za Učitelja."

Te su riječi izgovorene u propovijedi je papa Benedikt XVI. u subotu ujutro tijekom mise za bogoslove u Gospe la Almudena katedrali, dio 26. Svjetskog dana mladih održati u Madridu, Španjolska.

Kao što je misu za bogoslove je također zavjetni misu slavi visoke Kristovu svećeništvu, svećeništvo Sina Božjega u kombinaciji s naglaskom na križ Isusa su dvije poruke koje zazvonio glasno i jasno pred 4 566 bogoslova prikupljenih iz diljem svijeta.

Prije mise, pa čak i do Papina dolaska u La Almudena, ujutro počelo slavlje lauda ili jutarnja molitva.

Kako biste mogli dijeliti bez oklijevanja darove božanske mudrosti, čovjek se mora naučiti način trpljenje koje naš Gospodin podnio na križu da nas spasi. Spasenje ne može biti je bez križa, i na mjestu je napravio, često suptilno, ali u više navrata tijekom mise za sjemeništarce da radost uskrsnuća ne može se odvojiti od patnje Gospodnjeg muke.

Ovo priznanje spasenjske naravi križa podrazumijeva solidarnost sa siromašnima i patnje današnjeg svijeta. Za prikaz ovog solidarnost, posljednji molitve vjernika je ponudio na arapskom je sjemeništarac iz ratom razorenoj Iraku. Ostali su bili ponuđeni molitve za Svetog Oca, kao i za mir u svijetu, a za siromašne, usamljene i bolesne.

Sveti Otac je imao drugi izazov riječima za one koji pripremaju za svećeništvo. Papa Benedikt XVI. pozvao je bogoslove da slušaju s otvorenim uši, ali i otvorena srca prema Bogu i onima kojima je povjerena priprema bogoslova za svećenike. Takvo slušanje omogućuje sjemeništarac pronaći svoj pravi poziv u životu, razlučivanje da "zahtijeva hrabrost i vjerodostojnost", rekao je Papa, rekao je. On je otišao na to reći hrabro: "Pristup svećeništvo samo ako ste čvrsto uvjereni da je Bog vas zove da se njegovi ministri, a ako ste u potpunosti određuje da se vježba u poslušnosti zapovijedi Crkve."

Svećenik završio svoj propovijed je pohvalio razlučivanje bogoslova prema Blaženoj Djevici Mariji i 34. i najnovije crkveni naučitelj, sv Avilske, "zaštitnika svjetovnih Španjolske." Doktor Crkve svetac posebno priznaje za njegov ili njezin doprinos teološke nastave i uzrok promicanja Evanđelja. Ovo je drugi put da najava novog Doktora Crkve je napravio na Svjetskom danu mladih. Je prvi put 1997 na Svjetskom danu mladih u Parizu, kada je papa Ivan Pavao II najavio je da će proglasiti Sv Terezija od Djeteta Isusa 33. Doktor Crkve sljedeće listopada, o stotoj obljetnici smrti francuskog Karmela redovnica.

Misa za sjemeništarce bio je samo početak napornih vikenda za 84-year-old Pape. Papa Benedikt zatim je otišao na susret s organizacijskog odbora svjetski dan mladih u Apostolskoj nuncijaturi s invaliditetom i mlade u San Jose Zaklada prije predsjeda molitveno bdijenje i euharistijsko klanjanje s mladima u Cuatro Vientos aerodromu.

Post je objavljen 21.08.2011. u 12:57 sati.