Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Presjek svjedskih dana u Madridu

Danas je završio 26 po redu svjedski dani mladih koji su se održavali u Španjolskoj a zadnji dio u Madridu.
Nije sve prošlo kako treba jer zbog protesta bilo je otkazivanje programa ili selidba na drugu adresu.
Naši revni mediji prenjeli su samo u vezi prosvijeda a jako malo o samim danima u Madridu. Očito je da su Katolici kao i Srbi postali ugrožena vrsta u Hrvata.
Istina u našim medijima? Što je to?
Kako doznajem mladi koji su bili tamo su dobro.
Po mome sve je na žalost prešlu u isti 'kalup'.
Nešto slučno ali nacionalno bilo je u Zagrebu u lipnju.
Papa je 4 dana boravio u Madridu, održavao kataheze, susreo se sa mnogima. Prvi puta u povijest ispovijedio nekoliko mladih koji su sigurno dobili što mogu a što ne reči papi.
Ili se meni čini, ili su godine pa imam dobro pamčenje ali sve se svodi na isti princip rada i druženja samo što se ovisno o napredku medija taj događaj može pratit preko interneta, dopisivat se sa prijateljima koji su tamo i mnogo toga.
Pitam se što će biti za dvije godine u Riju.
Znam več sada da će mnogi krenut u velike štednje da mogu otić u Rijo.
Mlade Hrvatske sada očekuje nova školska i akademska godina, susreti mladih po biskupijama gdje će se sigurno govorit i o Madridu. Slijedeće godine je Sisak. Dobro je da Papa ne dolazi tako da neće biti veliki troškovi i neče biti onih koji će se bunit radi toga.
Kako je krenulo mogli bi nacionalni susret mladih imat svake godine jer će biti tri godine za redom. Zadar, Zagreb, Sisak.
Iz Madrida će mnogi donjet samo uspomene i to je to. Moči će se diči da su bili u Madridu. Dali se nešto promjenilo u njima samima to ćemo tek vidjet. Svaki susret je poseban tako i ovaj. Zato se nadam da će naši mladi koji su bili u Madridu donjet nešto dobro mladima koji nisu imali priliku biti s njima i da će se taj zanos držat dugo.

Post je objavljen 21.08.2011. u 12:06 sati.