Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Projekcija

Svaki mjesec se u nekom ženskom časopisu pojavljujje i obavezan članak s naslovom tipa "kako ga zavesti", koji zatrpava čitateljstvo hrpom ne-štetnih ali i ne baš korisnih savjeta. Moji omiljeni:

- Budi samopouzdana. Neškodljivo, ali prilično irelevantno. Želim da žena bude samopouzdana toliko da nije baš uvijek zalijepljena za mene i da ne radi dramu i plač oko toga volim li je ako joj to ne kažem svaki dan, ali to je otprilike to. Je li dalje od toga, kao prosječan čovjek sa svojim nadama i strahovima, ili vrlo sigurna u sebe, sasvim mi je svejedno.
i
- Manevri toplo-hladno. Ne odgovaraj odmah na poruke. Ne javljaj se prvi put kad te zove. Ne budi dostupna. Otkaži spoj iako možeš doći. Nakon prvog spoja ne idi na drugi prije sljedećeg tjedna. Ne javljaj se nakon seksa. Teorija iza ovoga je da će muškarac koji doživi toplo-hladno više razmišljati o tebi, zbog čega će se više zaljubiti.

Ne, ni meni se ne čini tako privlačno

Ako se radi o Alfi, poželjnom "komadu" kakvog većina želi, njega neće impresionirati takvo ponašanje jer ima druge opcije. Vjerojatnije će reći nešto tipa "Ona nema vremena za mene no u redu je, zato druge imaju. Sljedeća!" Ako se i javi poslije, vjerojatno će te mentalno degradirati u kategoriju "nepouzdanih" i ponašati se shodno (i.e. varati te).
Ako s radi o Beti, prosječnom dobrom momku, da, mislit će više na tebe. Ali na kakav način? Kako je jedan bloger pisao nedavno, muškarci reagiraju na hladnoću i probleme tako da neko vrijeme skupljaju paru, i onda puknu i prekinu. To što ga držiš na udaljenosti ga može samo otjerati i približiti ponoru "nemam šanse s njom" i očajnom prekidu.
Ili će se dogoditi drukčije, i pomislit će da ti se ne sviđa i da može to riješiti samo s još izljeva ljubavi, stalkanjem, i bivanjem tvojim robom. Budući da su žene privučene muškosti i samopouzdanju, a ne priljepcima, ovo je kao trovanje izvora iz kojeg piješ.

Sve ove tehnike nemaju baš puno utjecaja na muškarce, zbog čega se kaže da ženama nije dostupna Igra per se. Na svu sreću, te iste tehnike briljantno rade na ženama. Kad muškarac ne trči za njom, okretanje uloga spolova ga čini još boljim ulovom i podiže njegovu vrijednost. Što ako ima neku drugu? Preselekcija! Dvosmisleni komplimenti, koji su potrebni kako bi se privuklo interes žene zatrpane ulagivanjem, nemaju isti efekt na muškarce. On bi radije da mu kažeš da ti se sviđaju njegove oči, nego da ga zezaš s tim nosi li možda obojene leće.

Dio tehnika zavođenja dolazi iz muškosti, dio iz evolucijske analize, a dio iz razumijevanja suprotnog spola. Kada sam pisao svoj napopularniji post "kako vratiti bivšu", dobio sam komentar o tome kako preporučam nešto što bi žena napravila. Nije bez vraga da u svakom igraču ima i malo ženskog dodira (ne, ne mislim na gay način... perverznjaci). belj

Post je objavljen 20.08.2011. u 09:41 sati.