Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

MISA NA PALJIKAMA-31.07.2011

PAKLAREVO-BABIĆI-PALJIKE

Kako smo i najavili u prošlim postovima ljeto u Paklarevu je bilo izuzetno bogato sa događajima,a sve je počelo sa misom na našim Paljikama 31.07.2011.
Čini mi se da je ove godine bilo najviše nazočnih na misi nego i jedne godine do sada a tome je pridonijelo i lijepo vrijeme.
Bilo nas je iz svih krajeva svijeta a fra Jozo je sa svojom lijepom propovijedi razgalio naša srca i bilo ga je lijepo slušati.
Poslije mise zapjevala se pjesma a bilo je i šljive za grlo podmazati.
Za one koji su ožednili hladna izvorska voda u Babićima je pomogla da ugase žeđ,a neki kažu da voda iz Babića ima i afrodizijska svojstva.
Sve je se nastavilo sa lijepim druženjem na majdenu gdje su se Vladan i Miler potrudili da niko ne ostane gladan niti žedan.Uglavnome svi su na kraju rekli vidimo se do godine u isto vrijeme.
I na kraju moram nešto napisati a što sam napisao prije godinu dana.
Prosle godine Dado Divović je mi je poslije mise na Paljikama rekao da ima želju da se vrati u Paklarevo iz Hercegovine.Na svoju rodnu grudu i rodno selo,.ja sam na to već bio i zaboravio i opet se sretnemo ove godine i rekao mi je da je se vratio našao zaposlenje i da je sretan u Paklarevu.
A i ove godine sam od nekoliko osoba saznao da se žele vratiti u Paklarevo.
Nadam se da će to i uraditi kao i Dado i biti će mi drago da objavim njihova imene na ovome blogu.
A u Paklarevu je zaista lijepo živjeti jer u zadnjih nekoliko godina se je dosta toga promjenilo na bolje.Struju ima svako domaćinstvo, nočnu rasvjetu imaju svi koji to žele samo trebaju da se dogovore,kanalizacija na M.Brdu,kablovska tv u skoro cijelome Paklarevu,obnovljeno nogometno igralište kod škole i na istome postavljena rasvijeta.Skoro sve ulice su asvaltirane još su preostale samo one koje vode od Meljančeva dola prema Babičima.i ona sa Vlaka prema kuči Joze Antičeva,a i nastavak asvaltiranja uz Veljančiće jer selo je do zadnje kuče u selu.Asvalt u Došliće dobro bi došao jer i tamo žive ljudi kao i u Bbićima.Most preko Lašve dobro bo došao obiteljima Valjan i Piliškić tako da ne moraju svaki puta strahovati oće li se most srušiti kad prelaze preko njega,a i traka za prestrojavanje iz smjera Turbeta na skretanju za Paklarevo bi pridonijela sigurnosti u prometu.
Nadam se da če nadležni iz mjesne zajednice raditi na tome.a treba svakako pozdraviti proširenje groblja u Paklarevu koje je nažalost jako zapušteno u odnosu na ono na B.Vodama koje se održava a na slikama će te moći vidjeti i jedno i drugo.
Ove godine se oćekuje pokrivanje planinarskoga doma na Galici za koji je zemljište otplaćeno i ako bude novaca a to je cca 3000 km prije zime bi trebao biti pokriven pa zato ovim putem molim sve koji mogu da pomognu sa novčanim prilozima da to urade,jer dom na Galici ima daleko veči značaj nego što pojedinci misle.
Ovo je bio samo mali pregled događaja u Paklarevu.i nadam se da če te biti zadovoljni sa prilozima koji slijede.a ako ima gramatićkih grešaka u mome pisanju nemojte zamjeriti.
Pozdrav svima ma gdje god bili.
Josip Oršolić-Oška







Post je objavljen 17.08.2011. u 23:27 sati.