Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

NEW REVIEWS

Bruno Mars-'The lazy song'
|Povremena dokona povlastica.|
_Treći hit single s Bruninog debitantskog albuma (Doo-Wops & Hooligans).

_Ništa vam se ne da? Izležavali biste se cijeli dan? Ako ste potvrdno odgovorili, onda je ovo pjesma za vas. Zavalite se u kauč i ljenčarite uz ležerni Brunin vokal, bezbrižno fićukanje i opuštajući prizvuk reggaea. Možda u jednom trenutku osjetite i aromu ultimativnog simbola odmora- Havaja što nije potpuno slučajno jer su producenti u pjesmu ukomponirali havajski tip reggaea.
Sažetak TXT-a: Dokoličareva uživancija.
_'The lazy song' je baš ono što se iz njenog imena da naslutiti- inertna i sretno nezainteresirana za svoju letargiju; ignorira sve svoje obaveze i humorom kamuflira dosadnu besposlenost.
Ocjena: 3+/5

Maroon 5 & Christina Aguilera-'Moves like Jagger'
|Tribute band.|
_Bend Maroon 5 reizdaje svoj treći studijski album 'Hands all over', a za tu priliku su snimili ovu pjesmu te ju predstavili kao novi single. Kao šesta članica, grupi se pridružila Christina što nije iznenađenje jer se s frontmenom Adamom Lavineom dobro poznaje preko novog reality show-a 'The Voice' gdje su oboje mentori mladim pjevačkim nadama.

_Moves like Jagger' je disco-pop pjesma u kojoj se odaje priznanje Mick Jaggeru, njegovim istančanim scenskim pokretima. Primjesa rocka je izolirala sveprisutnu elektroniku pa pjesma zvuči svježe, friško za ljetnu zezanciju. Melodiju pokreće veselo fućkanje koje trenutno ne zvuči originalno, nego samo kao serijska implantacija (readaptacija starog trenda) kakva je dodana u primjerice I wanna go (Britney) ili The Lazy song (Bruno Mars).
Sažetak TXT-a: Zavodničko gibanje na Jaggerov način.
_Vedar electropop s elementima rocka i soula. Vokalno, lijepo nadopunjavanje Adamove ležernosti s težinom Christinina vokala.
Ocjena: 3+/5

Sugababes-'Freedom'
|Magna charta libertatum.|
_Sedmi studijski album girl banda je dosegnuo nakladu koja otprilike odgovara brojkama posljednjeg albuma Antonije Šole, stoga im je za preživljavanje krucijalna uspješnost osmog.

_Prvi single 'Freedom' će teško rastjerati crne oblake koji su se nadvili nad njihove karijere, no pojava sunca nije skroz bezizgledna. Pjesma je electropop kakav predstavljaju već nekoliko godina (lišen one alternativnosti sa samog početka njihovog grupnog rada). Stihovi ovoga puta ne ukazuju samo na sexy izgled ('Hey sexy'), nego se bave zanimljivim osjećajem slobode koji se rađa u impersonalnom metežu noćnog kluba kada iz sebe ispucavamo stres, negativnu energiju nakupljenu tijekom radnog/školskog tjedna. Produkcija pjesme je bogata, ali kao preteča se nameće dubstep breakdown iz 'Hold it against me' (Britney) pa ispada previše referirajuća, nemaštovito pomodna.
Sažetak TXT-a: Rasterećenje u veselom disco bunilu.
_Dobar dance pop za ženske izlaske i oslobađajuće dizanje ruku u zrak.
Ocjena: 3+/5

The Saturdays-'All fired up'
|Entuzijazam u opadanju.|
_Drugi single s budućeg albuma.

_Nova pjesma englesko-irske ženske grupe je, po našem nestručnom mišljenju, korak u krivom smjeru jer su se zaputile pravcem electro house glazbe u kojoj postaju sredstvo egoističnog producenta. 'All fired up' je tako bezličan remix neke party teme kojeg će puštati samo bezvoljni DJ-i.
Sažetak TXT-a: Inna-industrija nazadnjakinja.
_Klupska pjesma koja je zapravo samo tužna autokarikatura (em isprazna, em dosadna).
Ocjena:2/5

Demi Lovato-'Skyscraper'
|Uh što sam jaka. Jača sam nego ikad.|
_'Skyscraper' je prvi singla s nadolazećega trećeg albuma 'Unbroken', američke teen senzacije Demi Lovato.

_ Što letimičnim čitateljima žute štampe treba ponuditi nakon Deminog sloma živaca, nakon posrnuća još jedne Disneyeve zvjezdice? E upravo ovo i znate što? Nije nas briga što pjesmu nije napisala pjevačica, čak nije bila niti inspiracija za njen nastanak (nego apokalipsa, whatever); važna nam je samo dobra priča, uvjerljive emocije i nagovještaj oporavka.
Sažetak TXT-a: Neboder je novi feniks.
_Lijepa balada poglavito sagrađena od šuškavog vokala sa samouvjerenom armaturom protiv životnih potresa i višekatnim rasponom za elevaciju do boljih vizura.
Ocjena:4+/5

1+1 Gratis
Selena Gomez-'Who says' & 'Love you like a love song'
_Najkonzistentnija Disney zvjezdica, Selena izdaje već treći studijski album 'When the Sun Goes Down' s kojega recenziramo prva dva singla.
Čudno je što do sada još nije imala pravi veliki hit, no kao slatkiš za oči na Bieberovom ramenu ima još vremena za realizaciju…

Selena Gomez-'Who Says'
|Nije bitno što, nego tko priča?|

_Teen POP je za pola koplja niža disciplina od electro pop-a, prepunjene kategorije u kojoj je Selena odapinjala zadnjih nekoliko singlova, no zadnja tinejdžerska godina (19) je kvalificira za natjecanje protiv svog dečka Justina, na njegovom terenu, u bespoštednoj bitci analognih pjesama-'Never say never' vs 'Who says' (Pred punim tribinama zabubanih navijačica, Selenina pobjeda je neizvediva pa može odmah baciti koplje u trnje).
Sažetak TXT-a: Motivacijske tehnike do 8. osnovne.
_Slatka i optimistična pjesmica, primjerna osjetljivoj dobi pjevačičinih slušateljica, ali prekomjerno sladunjava.
Ocjena:-3/5

Selena Gomez-'Love you like a love song'
|Uberi ljubicu...|

_Nakon što progutamo alogičan naslov pjesme, ostali zalogaji su čisto uživanje u finim okusima: ekstra djevičanskog vokala koji se lagano topi u ušima zbog svoje rafinirane punoće, osvježavajućih electro-funk sokova i žilavih komadića početne zaljubljenosti (plus dekoracija u liku prelijepe pjevačice).
Sažetak TXT-a: Ljubavna pjesma o ljubavnoj pjesmi za nekoga koga voli kao ljubavnu pjesmu (ili drugim redoslijedom).
_Dobra pop pjesma sa zanimljivim naslagama vokala u refrenu i retro preljevom.
Ocjena:-4/5

3 u 1
Kelly Rowland-' What a feeling', 'Motivation', 'Lay it on me'
_Tek što smo odustali od recenziranja Rowlandicinih singlova, ona nas iznenadi s dobrim pozicijama na glazbenim ljestvicama koje su joj izmicale još od 'When love takes over'.
Pjevačica pokušava svoj treći solo album 'Here I am' plasirati nizom singlova (sjetite se samo 'Commander'), a dva predstavljamo u nastavku.

Kelly Rowland-' What a feeling'
|Ljubav vreba iz prikrajka.|
_Nažalost, pjesma nije sastavni dio Kellyinog albuma 'Here I am', nego se nalazi na albumu 'Magnificent' talijanskog DJ-a Alexa Gaudina. Stvarno šteta za nju jer nam se sviđa više od preostale dvije kojima ćemo se pozabaviti poslije.

_'What a feeling' je house s osjećajima, klupska himna o ushitu iznenadne zaljubljenosti.
Sažetak TXT-a: Bez najave ili prethodnih znakova se pojavila ljubav i izazvala euforiju.
_Ibiza i Zrće žele ovom pjesmom puniti svoje glazbene bazene zbog njene oplahnjujuće vodnjikavosti; žele špricati kupače/plesače ritmičnom sapunicom iz koje se zbog orgazmičke ljubavi pjene srcoliki balončići; žele sačuvati sunčano vrijeme muzikom u kojoj ljetuje vedrina; žele usijati atmosferu vrućim plesom te žeđ gasiti hektolitrima pitke melodije.
Ocjena: -4/5

Kelly Rowland-'Motivation'
|Muskulfiber.|

_Sexy pjesma koja izvlači pjevačicu iz plesnih voda u bočato R&B primorje.
Unatoč seksualnom naboju vokala, detaljne upute za pojačanje spolnog odnosa su demotivirajuće, a ne napaljive te pretvaraju slušanje u coitus interruptus.
Sažetak TXT-a: Pobude koje pokreću ljubavnika na aktivnost i određuju intenzitet ili trajanje te aktivnosti.
_Ne znamo kome je ova pjesma namijenjena (frustriranim ovisnicima o pornjavi?), niti gdje bismo je slušali (glazbena podloga koja suptilno navodi partnera u krevetu?), no mislimo da će vas njeni motivi teško dovesti do erotičnog cilja.
Ocjena: 3/5

Kelly Rowland-'Lay it on me'
|Premet strance.|

_Još jedna pjesma čiji sadržaj odgovara na pitanje zašto se marketinška kampanja pjevačičina novoga albuma svela na nago poziranje poznatim fotografima za naslovnice magazina.
Lijepa produkcija se preslojava između pijana, R&B i pop redova. Nešto nas kod vokala i same pjesme neugodno podsjeća na Nicole Scherzinger (a ona nam je sinonim za neposustalu dosadu).
Sažetak TXT-a: Samo želi voditi ljubav.
_Požuda ostaje inkognito u ovoj pjesmi (vidi gore 'Motivation'); sklanja se s puta ljetnom refrenu te tako ne narušava jednostavnost i lakoću melodije. Seksipil je točno odmjeren, no opet nešto fali.
Ocjena:3/5

Post je objavljen 17.08.2011. u 18:53 sati.