Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Lost in komjunikjejšen, razumijete...?!


- Dobar dan; NN pri telefonu, firma T&T; zovem u vezi Vašeg dopisa od 08.08. Za materijal B4 po specifikaciji niste uz predugovor naznačili Incotermse. Nudimo EXW ili FCA – koja Vas opcija zanima?
- Aaa... Dobar dan. Pa gledajte, a što Vas točno zanima?
- Želite li isporuku materijala B4 po modusu EXW ili po FCA, niste naveli u predugovoru br. XXYYZZ... ?
- Aaee... Čujte, ako Vas dobro razumijem, pitate me za isporuku. Ja ne znam, čime se vi, kako da kažem, inače točno bavite, je li, ali, gledajte, nije to svejedno; što je isporuka?! Mislim, isporuka ide tek kad se mi, je li, dogovorimo sve detalje, razumijete? Nije to samo tako. Kad kažete Incoterms, to znači, kako da Vam objasnim, ima to raznih, ajmo reć', mogućnosti. Recimo, treba znati, organizirate li vi transport ili mi. Tko snosi osiguranje, recimo. Znate, to treba dogovoriti, a ne da kasnije bude, kako bih vam pojasnila, problema, jelte. Puno je toga, razumijete me? Ako recimo vi preuzmete izvozne papire odraditi, znači papire, za carinu, razumijete, kao, ajmoreć, za izvoz, razumijete, onda to znači da ih ne radimo mi, nego vi, razumijete li me?! Ili recimo ako ide brodom, pa nije isto kao kamionom, ako me razumijete. A to vam opet nije isto, je li, brod nije kamion, recimo. Ako me slijedite. A i da vam kažem...
- ... /udah, zaust/
- ... kako bi' ja to Vama objasnila; izvinite! - ... mislim, ne možemo to sad ovako, je li, ja ne znam, treba to vidjeti... Mi smo ozbiljna firma, i ne možemo ispasti sad neozbiljni...
- /udah, zaust, prstolupk po stolu, okokolut, srcolup.../ Gospođo, samo me zanima: EXW ili FCA; dokument broj XXYYZZ, datum 08.08. ... ?
- ...E, e. Ma ja mislim da se mi nismo razumjeli. Dakle ja bi' vama predložila da Vi konkretno pošaljete nama na firmu, je li, na našu adresu, a možete i emajlom, koristite li Vi emajl?, da nam, kako da Vam kažem, pošaljete jedan dopis, e, e, dopis da nam pošaljete... halo, jeste li tu? Ma nu... 'alo?! Aaalooo?!, aaa, tu ste, ma, ne morate emajlom, faks, ne znam, pa da točno pitate, što Vas konkretno zanima, je li, pa ću ja to sa direktorom, pa ćemo vid't zakoji dan... Jeste me razumili, ili ako Vam mogu još šta pomoć' ...?
- Aaaeeegghhhmmm ...

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 16.08.2011. u 12:00 sati.