Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Bozanićev govor mržnje na veliku Gospu

Evo, Bozanić pred 50 000 vjernika zlouporabi praznik kako bi širirio svoje nebuloze. Naravno, nije propustio kako i ni jednom do sada prosuti drvlje i kamenje po svima koji ne misle kao on.

naravno, sve one koji ne misle kao on pozvao ih je da zašute i kako se ne bi smjelo o odlukama koje je on donio raspravljati, jer su rasporave protiv interesa Crkve, nego da bespogovorni svi prihvate njegovu odluku..
Naravno, nije propustio ni reći da svako tko se ne slaže s njim mrzi Boga i djeluje protiv Boga.


Evo i nekih citata:

Posljednjih smo tjedana u Hrvatskoj kao Crkva izvrgnuti valu izražavanja mišljenja, zauzimanja stavova, unošenja pomutnje i nezdravih odnosa. Na nama je da se sa svime suočavamo vjernički, u duhu Isusa Krista, da preispitujemo na koji nam je način djelovati, govoriti, da sačuvamo jedinstvo, kako ne bismo iznevjerili najveće blago koje nam je Bog podario, a to je ljubav njegova Sina - poručio je u svojoj propovijedi nadbiskup zagrebački, predvodeći euharistijsko slavlje na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i pozvao se na molitvenu šutnju na Trgu bana Jelačića za papina

pohoda, jer kako je rekao "upravo u trenucima kad se olako i neodgovorno razmeće riječima, trebali bismo od Marije učiti vrijednost riječi i šutnje, razmisliti kada to naša riječ ne govori i ne pomaže Crkvi, kada joj šteti, a kada to šutnja govori više od svih naših rasprava".

naravno, Bozaniću u predizborno vrijeme šutnja ne pada na pamet.

Na tom putu ne smiju nas pokolebati nikakve prijetnje i nikakvi sebični interesi, jer znamo, naš temelj nije nekakva materijalna i propadljiva stvarnost, nego sam Bog - poručio je s marijabistričke propovjedaonice kardinal Bozanić.


naravno, kada Crkva želi nešto za sebe što joj ne pripada, onda nije riječ o niakkvim materijalnim motivima, no kad se onaj čije je to vlasništvo brani da preda Crkviu imovinu, onda je materijalist koji ne radi u skladu s Božjim.

Pozivam vas da molimo za Crkvu, za naše jedinstvo i zajedništvo, a osobito ovih dana molimo za Svetoga oca, koji je od dijela hrvatske javnosti doživio uistinu bezobzirne napade i nevjerojatno očitovanje mržnje.

Ja shvaćam da crkva ima totalitarni ustroj i da ne dopušta kritiku onoga koji je hijerarhijski iznad tebe. ALi me zaboli jer nisam dio te Crkve i to nije moj problem, nego problem onih koji se smatraju dijelom te Crkve.

ALi ne može Bozanić svima nametati totalitaristički autoritet pape i braniti nam da propitkujemo njegove odluke. Isto tako nema Bozanić pravo nametati autoritet pape iznad hrvatskih sudova i hrvatske legalne i legitimne vlasti.
Ja znam da u Katoličkoj Crkvi vlada jednoumlje i da se svako neslaganje sa autoritetom smatra mržnjom i svako onaj koji ne misli isto kao što njegov papa ne misli neprijateljem Crkve i Boga, ali nema Bozanić nikakvog ni legalnog ni legitimnog ni moralnog autoriteta da nameće svima nama to jednoumlje.
Sekularna država nam garantira slobodu govora , što nam Bozanić i papa svim silama žele oduzeti, na temelju katoličke vjere koja ne dozvoljava slobodu govora i demokratska načela koja su se počela razvijati još u 17. stoljeću, ipak iznad tog Bozanića postoji i Ustav republike Hrvatske koji nam garantira slobodu govora i slobodu izražavanja, što uključuje i neslaganje sa nekim tko obnaša funkciju katoličkog biskupa, pa i neslaganje sa samim papom. No, Bozanić zaboravlja da taj Ustav vrijedi i za njega i da stoji iznad njega i da on ignorira tu činjenicu, no valjaga s vremena na vrijeme podsjetiti da nam nema pravo uskraćivati prava koja su nam zagarntirana Ustavom.


Post je objavljen 15.08.2011. u 14:24 sati.