Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Hodočasnički dnevnik: DAN 3. Četvrtak, 11.kolovoza Lurdska čarolija

Ranom misom u 6 sati ujutro u bazilici svete Krunice započeo je treći dan našega hodočašća. Predvoditelj svete mise bio je vlč. Borna Puškarić koji nam je govorio o važnosti Marijina poslanja u životu svakog vjernika. Vlč. Borna potaknuo je nas mlade da ustrajemo u održavanju čistoga srca i postojanosti duha.

Slobodno vrijeme u prijepodnevnim satima svatko je iskoristio kako je htio – u raznim osobnim pobožnostima; molitvi u jednoj od lurdskih bazilika ili adoracijskoj kapeli. Neki su se okupali u lurdskoj vodi. Među njima je bio i Jurica. „Bio je to zaista super osjećaj. U početku sam bio pomalo uzbuđen jer nisam imao jasnu sliku u glaviu što se točno događa ondje. Međutim, srdačnost i ljubaznost volontera doprinijela je uistinu molitvenoj atmosferi. Tako stvarnu Božju prisutnost nije mogla narušiti niti ledena voda u koju smo bili uronjeni“, svjedoči Jurica.

Poslijepodne smo krenuli u zajednički obilazak Lurda i posjet znajačajnim mjestima u životu svete Bernardice. Jubilarni put, osmišljen 2008. godine za 150. obljetnicu Gospina ukazanja, hodočasnike vodi kroz rodnu kuću svete Bernardice, nekadašnji zatvor u kojemu je živjela sa svojom obitelji budući da si nisu mogli priuštiti bolji smještaj, kapelicu gdje je krštena te kapelicu gdje je primila prvu pričest, a koja je danas dio bolničkog kompleksa u svetištu.

Kasnije poslijepodne molili smo i zajednički križni put te se priključili procesiji s Presvetim i blagoslovu bolesnika u podzemnoj bazilici Padre Pia X. Sudjelovali smo i na večernjoj procesiji sa svijećama i molitvi krunice, dok je dio ekipe i pjevao i predmolio krunicu na hrvatskome jeziku.

Šećer na kraju prebogatog dana bila su osobna svjedočanstva dvoje mladih koji su s nama podijelili radost Božjeg djelovanja u njihovim životima.

Obogaćenog duha i S kanticama punim lurdske vode u ponoć smo krenuli put Španjolske.

Autor: Marta Grković i Valentina Gusić

Post je objavljen 14.08.2011. u 22:03 sati.