Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa odobrio oproste uz Svjetski dan mladih u Madridu

Papa Benedikt XVI. odobrio je potpuni oprost svima koji će pobožno sudjelovati na nekom bogoslužju ili pobožnosti tijekom Svjetskog dana mladih u Madridu ili na njegovoj zaključnoj proslavi.
Apostolska je pokorničarna 11. kolovoza objavila Dekret u kojemu se također navodi da će djelomični oprost moći dobiti svi oni koji će, gdjegod da se nalazili, skrušena duha bar uzdići svoje molitve Bogu Duhu Svetom da potakne mlade na ljubav i dadne im snage naviještati evanđelje vlastitim životom.
Da bi se dobio potpuni oprost potrebno je ispovjediti se, pričestiti te moliti na Papine nakane.
Potpuni je oprost potpuni otpust pred Bogom vremenite kazne za grijehe. Vremenita kazna odnosi se na privrženost grijehu koja ostaje u čovjeku kojemu je potrebno čišćenje, a koje se u ovom životu provodi kroz karitativna djela i kroz oproste koje daje Crkva, ili pak u čistilištu.
Potpuni oprost potpuno oslobađa od vremenite kazne. Smisao se svega toga nalazi u činjenici da mi, kako bismo se pokazali pred Bogom, moramo biti čisti poput Njega, upravo kako kaže Isus:
„Blaženi čista srca jer oni će Boga gledati".
U svojemu beskonačnom milosrđu Bog nam po Crkvi nudi dar da budemo potpuno čisti. Potpuni se oprost može dobiti za sebe ili za duše pokojnih; pomaže dušama koje su u čistilištu u njihovu prijelazu u raj. Duše pokojnih u čistilištu mogu moliti za druge, ali ne za sebe, stoga im je potreban naš zagovor.
(Ika)

Post je objavljen 14.08.2011. u 01:50 sati.