Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Rezime

Još jedan naš Berlin se bliži kraju, vraćamo se sutra ili u ponedjeljak u Kroaciju,znam jer smo sinoć s društvom imali oproštajnu večer.
Stan je ove godine ispao još naj iako smo ih imali ranijih godina i bliže strogom centru,cijena 200 ojrića za dvoje sasvim oke.
Dućani ovdje narodu ipak dopuštaju disanje, pilsner Stier-Bier 23 centa u Nettu, vruća kobasica u pecivu u Reweu 80 centi, da ne nabrajam dalje.
Vrijeme nas nije služilo,pretežno kišno i hladno, pet komada kratkih hlača neupotrebljeno.
Došli smo autom jer je auto postao znatno jeftiniji čak i od vlaka.
U Berlinu je nestalo besplatnih gradskih muzeja i pankera na glavnim trgovima. Ovi drugi su se premjestili po parkovima. Posjećeno je mnoštvo zelenila i na ta mjesta su posađeni oni ludi vecei kad ubaciš 50 centi imaš privid ulaska u svemirsku kapsulu. Pankeri i klošari vrše nuždu na javnim površinama, prvima se nitko ne približava, ove godine sam vidimo dva cipelarenja ovih drugih.
Jučer smo nešto razgovarali, ne bismo se čudili da Zeleni preuzmu vlast i u Berlinu, jedan pokrajinski presedan već postoji, Berlin od ovih što ga žele napraviti urednijim sve teže diše.
Ove godine smo si priuštili i gastronomske užitke, vidjeli ste ih, dva najskuplja uz pijaču i manču u finim restoranima došla su nas svaki 30 eura (dvije osobe).
Ima još svjetlih točaka npr. naši optičari. Nakon 4 godine nedolaženja su nas prepoznali, jučer su i za drugaricu bile gotove izuzetno komplicirane naočale, ja sam svoje riješio za jedno popodne, okvire ćete vidjeti najkasnije u jesen kad me uslikaju u školi ili na šahu. Potvrđeno da mi se vid nije znatno pokvario.
Jučer nisam fotografirao jer sam cijeli dan kuburio sa želucem, uštedilo se i love za hranu, samo dvije brzinske fotke ostavljam, noćas sam opet dobro spavao i sad je uglavnom oke. Uh al se napisa, sad vala razmišljati o strategiji odlaska...






Post je objavljen 13.08.2011. u 12:32 sati.