Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Zabavljena vještina

Unutarnja igra je kombinacija samopouzdanja i pravilnog odnosa prema ženama (bez idoliziranja i jednoitisa). Do ovoga se može doći na razne načine, uključujući "fake it until you make it" - ili hrvatski, vježbu - kao jedan od najpopularnijih. No kada bih morao odabrati samo jedan aspekt unutarnje igre kao najvažniji, onaj koji se najbolje vidi i koji donosi najviše koristi, to bi bila zabavljena vještina.

Ako te žena odbije, ne uzbuđuješ se previše jer shvaćaš da je ne možeš prisiliti da bude s tobom. Na dramu, testove i nadjačavanja reagiraš smireno. Hrabro izražavaš ono što želiš i ne osjećaš potrebu dokazivati se i impresionirati je glupostima. Povlačenje i ucjene te uzbuđuju koliko i lagan povjetarac, jer znaš da imaš druge opcije. Ti si nagrada i onaj koji bira.

Ukratko, već si vidio sve. Ti si veteran u ljubavi, i posjeduješ vještinu i iskustvo zbog kojih si imun na loše osjećaje. Sve što vidiš i doživiš je za tebe samo - zabavno. Iz tvog snažnog stava teče i takvo ponašanje.
Čak i ako nemaš takvog iskustva, moraš pretpostaviti da ga imaš i ponašati se u skladu s tim. Ovaj mentalni sklop će učiniti više za tebe nego bilo kakav genijalni upad. Tvoje samopouzdanje će najbolje doći do izražaja upravo kroz zabavljenu vještinu.

Ali, žene mogu osjetiti da ti "glumiš" samopouzdanje! To nikada neće raditi!
Da, ponekad. Žene imaju vrlo dobar njuh za luzere, no taj njuh je napravljen za detektiranje akcija, ne za detektiranje mentalnog sklopa. Ne zaboravimo da žene svaki dan rade katastrofalne, pogrešne procjene, kao npr. očiju širokih od ljubavi se vezuju za one koji će ih gotovo 100% prevariti. Žena nije radar. Žena ne zna je li tvoja pozadina Alfa ili Beta, osjećaš li nervozu i kako izgleda tvoj životopis.
I naposljetku, što se više ponašaš samopouzdano, bez obzra na to je li to "glumljeno" ili ne, to sve više postaje "stvarni" dio tebe.

Mislit će da sam arogantni kreten!
Imati zabavljenu vještinu ne znači biti ni arogantan ni kreten. Nešto slično je već spomenuto kod dvostrukih komplimenata - da uvreda nije dvostruki kompliment, nego samo uvreda. Isto tako i zabavljena vještina ne znači aroganciju. U njoj nema apsolutno ničega što bi nekoga trebalo povrijediti.

Post je objavljen 13.08.2011. u 11:27 sati.