Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Međunarodni volonteri doputovali u Madrid

Madrid, 10. kolovoz 2011-ima je manje od jednog tjedna za Svjetski dan mladih početi i Barajas zračne luke je zujanje s aktivnostima kao volonteri iz svih dijelova svijeta početi stići. Kroz hodnike terminala 1,2,3 od zračne luke, možete vidjeti male grupe mladih iz pet kontinenata: iz Poljske do SAD-u, Meksiku, Portugalu i na Filipinima.

Više od 30.000 volontera će dati pomoć i podršku Svjetski dan mladih, a visok postotak onih koji su međunarodni volonteri. Ukupno više od 30 nacionalnosti će pomoći u održavanju reda, prijevodi i čovjek hodočasnik informacije stanice.

Unatoč mnogo sati putovanja i umor koji se očituje na njihovim licima, te mlade su došli ovdje dati ruku ... U što god to može biti! Iako oni svibanj razlikuju u zemljama podrijetla i jezika, oni su sve u dogovoru da su ovdje kako bi vidjeli Papu i pomoći onima mladima koji će sudjelovati u ovom velikom blagdan vjere.

Od zračne luke do podnošenja

Scena u IFEMA paviljonu 1 je vrlo slična onoj u zračnoj luci. Tijekom ovih dana, tisuće volontera iz svih krajeva svijeta će proći registraciju postaja ovog paviljona. Osim toga mnogi će čak i spavati tamo.

Ono što najviše privlači pažnju je atmosfera radosti i uzbuđenja koje je opipljiv u zraku. Unatoč umora (mnogi su već davno transatlantske letove) te činjenicu da je proces registracije može biti vrlo zamorno, ti mladi ljudi stoje u organiziranim linijama hoda od brojača na counter kako bi dobio njihove volonter majice i ruksak svjetski dan mladih .

Neke skupine čak i prođe vrijeme u skladu pjevanjem.

Čekanje u jednoj od linija je Veronika, iz Poljske. Ona je u Španjolskoj za dva tjedna i vrlo je uzbuđen zbog od sutra ona će početi svoj rad kao volonter u Cuatro Vientos aerodrom. Na pitanje o tome zašto je došlo do svjetski dan mladih objašnjava "Želio bih upoznati zanimljive ljude i papa. Bio sam u Madridu prije nekoliko godina i ljubio ".
Maria Mitchell je iz Sjedinjenih Američkih Država i stigao samo jedan dan prije. Marija dolazi iz Milwaukeeja (Wisconsin), to će biti njezin drugi svjetski dan mladih, ona je u Kölnu prije šest godina. Voljela svjetski dan mladih 2005 u tolikoj mjeri da je odlučila sudjelovati u ovoj godini dodavanje zrno pijeska registracijom kao volonter. "" Čula sam da je potrebno pomoći u Odjelu za komunikacije i otkad sam upravo završio studij novinarstva, mislio sam da je izvrsna prilika da stavite u praksu ono što sam studirao, te da bi crkve ".

Maria i Martina, spremni pomoći u sve što je potrebno
Dva Volonteri pun želje da pomogne

Nakon što su registrirani, a nalazi se u njihovim paviljonima, volonteri dijele na one koji se žele odmoriti i one koji žele sprijateljiti. Razgovor vivaciously su Martina i Marija, on je rođen u Koreji, ona je u Italiji. S velikim uzbuđenjem dijele razloga zašto su odlučili postati volonteri i što njihova očekivanja za svjetski dan mladih su.

Martin Pierre-Marie je 23 godina i rođen je u Koreji, iako on trenutno živi u Lyonu, Francuska. Ovo nije njegov prvi svjetski dan mladih, on je također sudjelovao kao hodočasnik u Kölnu u 2005. Povodom ovog svjetski dan mladih je odlučio doći kao volonter komentira: "Ovo je drugi način života uz svjetski dan mladih iskustvo". Što se tiče onoga što on očekuje od svjetski dan mladih na osobnoj razini navodi: "Nadam se da iskustvo gledanja tolikih mladih iz cijelog svijeta koji dijele istu vjeru će poslužiti kao trampolin u odnosu na moj kršćanski život".

Maria Zigrino je talijanski i 20 godina. Maria studije Prijevod u Bariju, Italija, stoga druženje s toliko hodočasnika iz cijeloga svijeta će joj priliku da praksu njezin jezik studija. Ona nam govori, da je došla na svoje kao volonter, njezina izviđač grupa sudjeluje kao dobro, ali kao hodočasnici, na kraju svjetski dan mladih će sebe okupiti s njima.

Ona objašnjava: "U posljednjih nekoliko godina imao sam otpao od Crkve, sam sebi dopustio da se vođeni u atmosferi oko mene. Nadam se da će nešto tako dojmljivih kao svjetski dan mladih će mi pomoći učvrstiti svoju vjeru. Zapravo, budući da sam sletio u Madridu bio sam zahvaljujući Bogu što mi živjeti to iskustvo u Španjolskoj, zemlji u svijetu koja mi najviše ljubavi ".

Post je objavljen 11.08.2011. u 10:20 sati.