Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Tko treba platiti?

Ovo pitanje se često nalazi u onoj grupi osrednjih savjeta, koji nit' smrde nit' mirišu. To nije nešto previše važno, no netko će svejedno nadrobiti stranice i stranice o tome, a čitatelj koji bi se mogao baviti nečim korisnim će se brinuti o tome je li možda trebao konobaru dati 5% ili 10% napojnice. Tko plaća ne gradi privlačnost, ne gradi emocionalnu povezanost, i nema skoro nikakvog efekta.

Nekada bi pustiti da žena plati bilo nepojmljivo i dokaz ne-kavalirstva, ali kriteriji su su se promijenili i ta priča više nije toliko bitna. Danas neke žene očekuju da muškarac plati za spoj, a neke ne. Manjinu ideja da muškarac plati vrijeđa (ultra-feministi). I, što bi muškarac trebao napraviti u tim situacijama? Odgovor je, ono što će najbolje proći kod najvećeg mogućeg dijela ženske populacije.

Na kraju pića / večere (iako se nadam da nisi išao na večeru), kada treba platiti, reci "u redu je, ja ću" i plati. Većinom će ona prihvatiti, zahvaliti se, i to je to. Ponekad će ona reći da podijelite račun, pa je pusti da to napravi. Ponekad će ona htjeti platiti sve, u kojem slučaju slobodno prihvati i zahvali se. Dok god se od buhe ne radi slon, nikoga nije briga.

A što ako ona nudi da će platiti pola kao test kojim će vidjeti jesi li ti pravi kavalir koji ne bi nikada dozvolio da ona plati? Ako bi neka otpisala muškarca zbog toga, ionako ima probleme u glavi i bolje ti je bez nje. Samo ne brini. Nervoza od brige tko će platiti će to učiniti više štete nego samo "pogrešno" plaćanje.

Post je objavljen 11.08.2011. u 09:41 sati.