Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Espanol coling tj trenutno France

Stižu i prva javljanja sa puta.
Naravno da su to napravili mladi ZG nadbiskupije.
Evo reportaže.

DAN 1. Utorak, 9.kolovoza. Početak madridske avanture.

Sestrica kiša blagoslovila je polazak 162 mladih hodočasnika na Svjetski dan mladih koji se od 16. – 21. kolovoza održava u Madridu. Hodočašću u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pridružilo se i 15 mladih Krčke biskupije predvođenih povjerenikom za pastoral mladih don Sašom Ilijićem. Devetnaestosatno putovanje kroz Sloveniju, Italiju i Francusku bilo je prožeto molitvom, pjesmom, smijehom i zajedništvom. Nakratko smo se zadržali u Nici gdje smo razgledali gradsku jezgru i „potočali“ noge u Sredozemnom moru dok su se najhrabriji odvažili i okupati. Pred večer smo stigli na naše prvo odredište – Avignon, papinski srednjevjekovni gradić na jugu Francuske.

Iako umorni od cjelodnevnog puta, mladima nimalo ne nedostaje entuzijazma i znatiželje za sve što je pred njima. Daniel smatra kako je program hodočašća Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije izuzetno bogat mjestima posebne Božje prisutnosti, a i naporno putovanje uz skroman smještaj mogu doprinijeti našem rastu u poniznosti.

„Od ovog susreta najviše očekujem duhovno obogaćenje i blagoslov, a onda i zabavu, smijeh, nova prijateljstva i puno lijepih uspomena“, rekla nam je Tamara.

Za naš duhovni rast tijekom ovog hodočašća pobrinut će se genijalni oktet u sastavu: vlč. Domagoj Matošević, don Saša Ilijić, don Krešimir Dajčman, vlč. Ivan Valentić, vlč. Borna Puškarić, vlč. Tomislav Škender, vlč. Vladimir Drnetić i mons. Vladimir Živčić.

Svoja očekivanja s nama je podijelio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Domagoj Matošević. „Očekujem velike duhovne plodove: da nas Bog dotakne, da nas blagoslovi, da osjetimo mir i ljepotu zajedništva, da upoznamo raznolikost i bogatstvo Crkve, da se susretnemo s mladima iz čitavoga svijeta i vidimo kako Crkva drugačije živi na svakome kontinentu, ali ima jednog pastira. Želim da se mladi na ovome hodočašću susretnu sa živim Isusom“, rekao je vlč. Domagoj.

Avantura se nastavlja sutra u Lourdesu :)
Autor: Marta Grković i Valentina Gusić

Post je objavljen 10.08.2011. u 09:12 sati.