Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvori

Marketing

UREDNIKOVA RIJEČ

U ruci imate, dragi čitatelji, dvanaesti broj „Izvora“. Imali smo poteškoća i imati ćemo ih. Na to smo spremni. Ništa se veliko nije rodilo bez žrtve. List „Izvori“ kroničar je župe sv. Roka. Dužnost nam je to i ostati. Stoga bilježimo i ugodne i neugodne činjenice.
Jedna od neugodnih činjenica je nedovršetak zvonika. Nadali smo se da ćemo ugrubo podignuti zvonik. No, nacrt koji je obećao učiniti neki inženjer Petričević nije dovršio. Valjda ni počeo. Lagao nas je, a mi vjerovali. I bez pivca svane, ima narodna.
Došlo je rješenje od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva o rušenju nogometnog igrališta, ograde, kućica za pričuvne igrače, tribina, upravne zgrade i nasipa. Imate to u daljnjem tekstu u kronici.
Koncesionar za uređenje mjesnih cesta uništio je ceste već davno, a da nije ništa popravio. Ne samo to. Dovezen je i rezervoar u kojemu je bilo lož ulje. Prepiljen je. Iscurilo lož ulje. Učinjen eko incident. I nikom ništa.
Ima, hvala Bogu, i lijepih vijesti. Imali smo Prvu svetu pričest s petero prvopričesnika.
Održan je nogometni turnir djece rođene 2000. godine, i mlađe. Ukupno 21 ekipa. Normalno, Hajduk nije došao. A igrače bi uzeo. A predstavnika na turnir nisu poslali.
Počeo se čistiti okoliš od Surdupa prema igralištu. Bravići i Roguljići čiste Sokolovac. Ekološka svijest pomalo prodire u više glava.
Kanadski Čaporčani su u jednom hipu darovali za zvonik nešto preko 3100 CAD. Hvala im. Nadamo se da će se pozitivno iznenaditi kada dođu u stari kraj. Neki koji su bili i donijeli donaciju oduševljeni su.
U Uredničko vijeće lista rado ulaze i mlađe osobe od sadašnjih mladih.
Grade se nove obiteljske kuće, popravljaju i obnavljaju stare. Ima i povratnika, a bit će ih i više.
Po četvrti put imat ćemo trodnevnicu s misom i kulturnim programom kroz sva tri dana.
Ako Bog da, na samu svetkovinu sv. Roka procesiju i sv. misu slavit će mons. dr. Ante Jozić, voditelj studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu, za Republiku Kinu.
Kroz ovo vrijeme diplomiralo je nekoliko mladih osoba i koji su stekli zvanje svatko u svojoj struci. Tako su članovi Uredničkog vijeća: gospođica Dragica Čović diplomirala Hrvatski i Engleski jezik, a gosp. Marijo Bašura pravo. Gospođica Antonija Svalina diplomirala je ekonomiju. A na kemijskom fakultetu diplomirala je Ana Roguljić.
Sve više mladih uključuje se u liturgijska slavlja. Završava se prostor sa sjeverne strane crkve.
Sliku koju vidite na naslovnoj stranici treba obnoviti radi oštećenja koja su nastala stoljećima. Za to nemamo sredstava. E, kada bi se našao donator!


Post je objavljen 09.08.2011. u 23:23 sati.