Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Zagreb, (IKA) - U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema odluci zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
U Nadbiskupskom duhovnom stolu došlo je do sljedećih promjena: mr. Robert Šreter razriješen je službe moderatora Nadbiskupskoga duhovnog stola a moderatorom je imenovan preč. Nedjeljko Pintarić, dosadašnji direktor Glasa Koncila. Vlč. Željko Faltak razriješen je službe nadbiskupskog tajnika i upućen na daljnji studij u Rim. Vlč. Ivan Valentić imenovan je nadbiskupskim tajnikom. Mr. Domagoj Matošević razriješen je službe nadbiskupskog povjerenika za pastoral mladih i koordinatora dušobrižništva za studente u Zagrebu, a vlč. Ivica Budinšćak, dosadašnji župni vikar u župi Sv. Blaža u Zagrebu, imenovan je nadbiskupskim povjerenikom za pastoral mladih i koordinatorom dušobrižništva za studente u Zagrebu.
U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu mons. dr. Stjepan Baloban razriješen je službe rektora Sjemeništa, a mr. Anđelko Košćak, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe vicerektora i imenovan rektorom Sjemeništa. Vlč. Ivan Dodlek, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan je prefektom u Bogoslovnom sjemeništu.
Službe rektora u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu razriješen je mr. Ivan Gretić a rektorom Sjemeništa imenovan je mr. Domagoj Matošević. Vlč. Antun Štefan, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe duhovnika, a mr. Ivan Grbešić, svećenik Sisačke biskupije, imenovan je duhovnikom u Međubiskupijskom sjemeništu.
Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup, razriješen je službe rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, a dr. Željko Tanjić imenovan je novim rektorom Sveučilišta.
Članovima Skupštine Kršćanske sadašnjosti prestali su biti: fra Bono Zvonimir Šagi, OFMCap., prof. Stella Tamhina i prelat mons. Vladimir Stanković, a za nove članove Skupštine imenovani su: mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup, mons. Stjepan Baloban i mons. Josip Oslić. Mr. Robert Šreter, dosadašnji moderator NDS-a, određen je za službu direktora Kršćanske sadašnjosti.
Nedjeljko Pintarić razriješen je službe direktora Glasa Koncila, a Stjepan Pogačić imenovan je vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila.

Župničke službe u župi sv. Petra i Pavla u Kašini razriješen je Ivan Damjanović koji je imenovan župnikom u župi Majke Božje Fatimske u Lukavcu. Marijan Gradinšćak, dosadašnji župnik u župi Sv. Nikole Tavelića u Zagrebu – Kustošija, imenovan je župnikom u župi Presv. Trojstva u Moravču. Mr. Ivan Gretić, dosadašnji rektor Međubiskupijskog sjemeništa, imenovan je župnikom u župi Sv. Vida u Brdovcu. U Zagrebačku nadbiskupiju inkardiniran je Mario Migles koji je imenovan župnikom u župi Svih Svetih u Sesvetama. Antun Motočić, dosadašnji župnik u župi Sv. Petra u Prišlinu, imenovan je kapelanom u Karmelu MB Bistričke i bl. A. Stepinca te supsidijarom u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici. Dražen Radigović, razriješen je službe župnika u župi Bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu i imenovan subsidijarom u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici. Tugomil Radiček ekskardiniran je iz Zagrebačke nadbiskupije i razriješen župničke službe u župi Presv. Trojstva u Moravču. Dragutin Šarc razriješen je župničke službe u župi Majke Božje Fatimske u Lukavcu i privremeno upućen na liječenje i oporavak. Župničke službe u župi Svih Svetih u Sesvetama razriješen je Božidar Tenšek koji je imenovan župnikom u župi Sv. Nikole Tavelića u Zagrebu – Kustošija. Ivan Tompić, dosadašnji župnik u župi Sv. Petra i Pavla u Petrovskom, imenovan je upraviteljem župe Presv. Trojstva u Barilovićkom Cerovcu. Župničke službe u župi Sv. Vida u Brdovcu razriješen je Vladimir Trkmić koji je imenovan župnikom u župi Uznesenja BDM u Tuhlju. Josip Vnučec razriješen je župničke službe u župi Uznesenja BDM u Tuhlju i imenovan župnikom u župi Sv. Mavra u Bosiljevu i u župi Sv. Marije Magdalene u Prilišću. Mirko Brlić, dosadašnji upravitelj u župi Sv. Mavra u Bosiljevu i u župi Sv. Marije Magdalene u Prilišću, imenovan je upraviteljem župe Bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu. Anđelko Horvatić, razriješen službe upravitelja župe Presv. Trojstva u Barilovićkom Cerovcu, imenovan je upraviteljem župe Sv. Petra i Pavla u Petrovskom. Mr. Vlado Mikšić, dosadašnji župni vikar u župi Sv. Vida u Brdovcu, imenovan je upraviteljem župe Sv. Petra u Prišlinu. Matija Pavlaković, dosadašnji župni vikar u župi Sv. Petra u Zaprešiću, imenovan je upraviteljem župe Sv. Petra i Pavla u Kašini.
O. Ivan Matić, DI, imenovan je župnikom u župi Presvetoga Srca Isusova u Zagrebu. Don Petar Belina, SDB, razriješen je župničke službe u župi Sv. Ane u Zagrebu - Rudeš i imenovan župnim vikarom u župi BDM Pomoćnice u Zagrebu – Knežija. Upraviteljem župe sv. Ane u Zagrebu – Rudeš imenovan je don Mladen Delić, SDB. Fra Drago Brglez, OFM, razriješen je službe župnika u župi Sv. Jurja u Đurmancu, a fra Slavko Milić, OFM, razriješen je župničke službe u župi Predrag. Krvi Isusove u Zagrebu – Kozari Bok. Fra Vlado Mustač, OFM, imenovan je župnikom u Đurmancu a fra Josip Vukoja, OFM, upraviteljem župe Predrag. Krvi Isusove u Zagrebu – Kozari Bok. Župničke službe razriješeni su fra Ivo Brković, OFMCap., u župi Sv. Leopolda B. Mandića, a fra Eugen Pavlek, OFMCap., u župi Sv. Mihaela Ark., u Zagrebu – Dubrava. Fra Branko Lipša, OFMCap. imenovan je župnikom u župi Sv. Mihaela Ark., u Zagrebu – Dubrava, dok je upraviteljem župe Sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu – Dubrava imenovan fra Ivica Vrbić, OFMCap., dosadašnji župni vikar u toj župi.

Branimir Budinski razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Ivana Ap. i Ev. u Zagrebu - Utrina i u župi Uskrsnuća Isusova u Zagrebu – Zapruđe-Središće te imenovan na istu službu u župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Anđelko Katanec razriješen je službe župnog vikara u župi Presv. Trojstva u Zagrebu – Prečko te imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Zagrebu - Stenjevec i u župi Sv. Nikole Biskupa u Zagrebu - Stenjevec. Marko Kovač, dosadašnji župni vikar u župi Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu – Sloboština, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Petra u Zagrebu. Vlado Letinčić, razriješen službe župnog vikara u Samoboru, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Blaža u Zagrebu. Bruno Matos, dosadašnji župni vikar u Mariji Bistrici, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Obitelji u Zagrebu. Andrija Miličević razriješen je službe župnog vikara u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici i upućen na nastavak studija u Rim. Tomislav Škender, razriješen službe župnog vikara u župi Sv. Petra u Zagrebu, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Vida u Brdovcu. Luka Slijepćević, dosadašnji župni vikar u župi BDM Žalosne u Zagrebu – Špansko, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici. Marko Vuković, razriješen službe župnog vikara u župi Sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka, imenovan je župnim vikarom u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici. Marko Zadravec, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Krešimir Žižek, dosadašnji župni vikar u župi Sv. Nikole Biskupa i u župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec, imenovan je župnim vikarom u župi Presv. Trojstva u Zagrebu - Prečko.
Službe župnog vikara razriješeni su: fra Bernard Barbarić, OFM, i fra Igor Barišić, OFM, u župi Uzvišenja svetog Križa u Zagrebu – Siget; fra Petar Posilović, OFM, u župi Navještenja BDM u Klanjcu, fra Tonio Vučemilović, OFM, u župi Presv. Trojstva u Karlovcu; fra Danijel Gornik, TOR, u župi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu – Ksaver; o. Mirko Sadak, SCJ, u župi BDM Majke Crkve u Zagrebu – Trnovčica i fra Ivica Vrbić. OFMCap., u župi Sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu – Dubrava.
Župnim vikarima imenovani su: fra Anto Barišić, OFM, u župi Presv. Trojstva u Karlovcu, fra Petar Horvat, OFM, u župi Uzvišenja svetog Križa u Zagrebu – Siget, fra Danijel Maljur, OFM, u župi Uzenesenja BDM u Klanjcu, fra Eugen Pavlek, OFMCap., u župi Sv. Mihaela Ark. u Zagrebu – Dubrava i fra Antonio Lovrić, OFMCap., u župi Sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu – Dubrava.
Župnim vikarima imenovani su mladomisnici: Dragutin Gereci u župi BDM Snježne u Karlovcu – Dubovac, Tomislav Hačko u župi Sv. Petra u Zaprešiću, Josip Horvat u župi Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu – Ljubljanica-Voltino i u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodina u Zagrebu – Vrbani, Nikola Jurković u župi BDM Žalosne u Zagrebu – Špansko, Mario Pavić u župi Sv. Anastazije u Samoboru, Jakov Rađa u župi Sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka, Ivica Šturlić u župi Sv. Ivana Ap. i Ev. u Zagrebu – Utrina i u župi Uskrsnuća Isusova u Zagrebu – Zapruđe-Središće te o. Smiljan Milićević, DI, u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu – Jordanovac.
Milan Dančuo, mladomisnik, imenovan je privremenim upraviteljem župe BDM Snježne u Belcu.

Post je objavljen 09.08.2011. u 12:15 sati.