Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

350 milijuna kršćana trpjeti danas zbog svoje vjere

'Potpora Crkve u nevolji' za svjetski dan mladih organizira izložbu slika i svjedočanstva
Danas ima 350 milijuna kršćana koji pate za svoju vjeru. Proganjani, šikanirani ili prisiljeni da žive u gorim uvjetima. Postoje mučenika u ovim vremenima, kada govorimo o slobodi i pravima. Tu je šutnje i zanemarivanja te realnosti, uključujući i neznanje onih koji dijele istu vjeru.

Zašto, unatoč svim bol i patnju tih kršćana još uvijek vjeruju? Zašto i dalje bore da prakticiraju svoju vjeru slobodno? Zašto želite da ostanu kod kuće?

Potpora Crkve u nevolji (ACN) je priprema za Svjetski dan mladih, u okolici crkve Jeronimos, pokazuju iznenađujući i pun strasti ', progonili kršćane danas. "

"U ovu aktivnost za Svjetski dan mladih ima za cilj pokazati mladima nisu negativne i tužno lice progonjeni Crkve, ali suprotno, što je križ gdje su žive vjere, vjera je živio bolje i bliži Kristu ... Crkva nije tužno, upravo suprotno je sretan i nada Crkve! ", kaže Amparo Llobet, kustosica izložbe.

"Za mnoge ljude to i dalje čudi da žive vjere u slobodi je kazneno djelo u mnogim mjestima. Pregled radikalno svjedočanstvo ljudi koji unatoč svim neprijateljstvo patnja, nasilje, diskriminaciju, aberacija, izrugivanja ili ismijavanje, ali žele nastaviti živjeti kod kuće, kod kuće, i želite kao kršćani, da nas izazove uvelike. Pitate se: Što bih ja da živim poput njih ", rekao je Javier Farińas, šef komunikacija za AIN.

Izloženost potpora Crkve u potrebi će se fokusirati na pomirenje sa samim sobom i sa stvarnošću da smo ignorirati, i križ, žive normalno i mi vidimo kao herojski.

Oni će imati različite prostore: Bit će dio fotografija progonjenim kršćanima s nizom ploča koje govore priču o petnaest mučenika u posljednjih pedeset godina, i tri situacije progona: Gojra (Pakistan), Orissa (Indija) i Tibhirine (Alžir), trenucima napada na vjerske slobode koje su stajale tihi i imali neke prisutnost u medijima.

Ovaj mali dio će biti popraćen audiovizualnih djela o Nigerija, Kina, Sudan, Kuba i Iraku, i očevidaca kršćana na Kubi, Iraku, Sudanu i nekim pretvara tko vam reći što su i što rade u svojim svakodnevnim životima. Te priče nisu patnje, ali nade.

Među svjedočenjima je da Otac Jorge Naranjo, Madrid Comboni svećenik 37 godina koji su se osjećali pozvani propovijedati evanđelje u većini muslimanskih područja. On je radio u Port Sudan, Khartoum i Omdurman nedavno u tri grada na sjeveru Sudana.

"Biti kršćanin znači imati nedostatke u dobivanju posla, pristup stipendiju ... to je gotovo nemoguće dobiti dozvolu za izgradnju crkve, ali kršćani koji nastanjuju područje su mnogi", rekao je otac Jorge objašnjavajući svakodnevni život kršćanske u Sudanu. Izloženost nas je pozvao "da otkrijemo da je vjera blago koje daje puni smisao životu i najveća radost je dijeliti ... Tko ostaje u vjeri unatoč teškoćama, dubina i izgraditi identitet s vrlo čvrste temelje. "

S druge strane, organizirati vrijeme i aktivnosti molitve za Crkvu i Progonjeni potrebitima. "Molitva je jedan od naših stupova, želimo dati mladima treba moliti za ostatak Crkve", kaže kustos izložbe.

Konačno, bit će dovoljno prostora u kojem ovih ureda će pomoći Crkvi u potrebi diljem svijeta. "Ono što želimo je dijalog s mladima, tako da znamo, oni znaju što je pomoć Crkvi u potrebi, a oni nude sve mogućnosti za suradnju s Crkvom koja pati od njihove zemlje podrijetla. Podići, podići svijest i opredjeljenje za vjerske slobode i potrebitima te progonio Crkvu "završava Amparo Llobet.

Potpora Crkve u nevolji (ACN)

Potpora Crkve u nevolji je stvoren da bude glas nijem. Glas progonjeni i mučenika, patnje i potrebe. Osnovao ga je otac Werenfried, optimistični čovjek i borac čiji je moto: "Čovjek je puno bolje nego što smo mislili", rekao je duh nade prožima organizacije.

Potpora Crkve u potrebi, dijelom Svete Stolice, ima 17 ureda diljem svijeta, prikupljanje sredstava za pomoć više od 5.000 pastoralnim projektima u 153 zemalja svake godine: izgradnje i obnove kapelice i crkve, pružajući dnevnice za svećenike Misa stipendije kroz vlak bogoslova, novaka i svećenici, ili tražiti prijevozno sredstvo s nestašicom biskupije.

Osnovni podaci o izloženosti progonjenim kršćanima:

· Gdje: Župa San Jeronimo El Realni (C / Moreto, 4)

· Kada: 15 do 20. kolovoza (10-21 sati).

· Izjave: Kuba: P. Alberto Reyes, utorak 16, 12 h, Sudan: P. Jorge Naranjo, utorak 16, 17 h, Iraku Salam Raad, srijeda 17, 18h i pretvara: srijeda 17, 21 sati.

· Ulaz: besplatno za one koji upisanih u svjetski dan mladih.

Post je objavljen 09.08.2011. u 00:16 sati.