Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Nannijevski ćevap!

Grad Sarajevo prvenstveno poznajete iz ranijih postova na ovome blogu, ali i zbog "Zimskih olimpijskih igara" 1984. godine, kao i zbog "Sarajevo Film Festivala". Od nedavno, Sarajevo pamtite po tome što ga je veliki čovjek, režiser i vaterpolist Nanni Moretti posjetio 26. i 27. srpnja 2011. godine kako bi predstavio svoj novi film "Habemus Papam"!

Sarajevo ne zaboravlja ZOI i Nannija!
Image Hosting by PictureTrail.com

Nannija Morettija prvenstveno poznajete iz ranijih postova na ovome blogu, ali i zbog mnogih kultnih večeri "Moretti utorkom" te "Moretti srijedom" kojima niste prisustvovali (u Filmskom studiju Autonomnog kulturnog centra "Medika" prošle i ove godine), kao i zbog njegove bogate vaterpolističke karijere.

Imali smo veliku čast uživo gledati Nannija Morettija u Sarajevu! Dok su jedni ushićeno dočekivali Angelinu i Brada, drugi su poput usplahirene tinejdžerke skakutali u mjestu radujući se susretu s tim velikanom svjetskoga filma, s jednim od najvećih ljubitelja "Nutelle" na svijetu, s jedinim čovjekom koji se može pohvaliti filmskim opusom koji obuhvaća teme komunističke partije, katoličkog svećenstva, alternativnog kazališta i, naravno, vaterpola.

Ovako je Nanni predstavljao svoj novi film. S lijeve strane stoji prevoditeljica (s obzirom da Nanni ne razumije engleski, doduše, uočio sam da razumije riječ waterpolo), s desne direktor festivala za kojeg je Nanni, čini se, mislio da je moderator rasprave.
Image Hosting by PictureTrail.com

Kratki video zapis te divne noći pogledajte ovdje:


Nadam se da ste uživali u kratkom video zapisu! Ja jesam!

Sutradan, Nanni je na festivalskoj terasi predstavio svoju životnu filozofiju, stavove o religiji i Bogu, o filmu i o vaterpolu.

Pogledajmo ga iz daljine.
Image Hosting by PictureTrail.com

Približimo se malo. Osjećate li i vi toplinu?
Image Hosting by PictureTrail.com

Siguran sam da ste gledajući prethodnu fotografiju osjetili stanovitu toplinu. U slučaju izostanka topline, pogledajte ovu fotografiju:
Image Hosting by PictureTrail.com

Ukoliko vam je pretoplo, slobodno skinite komad odjeće, fotografirajte se i pošaljite nam fotografiju sebe.

A sada, pripremite pjenušavu kupku, čašu šampanjca i kavijar, te uživajte u odabranim dijelovima razgovora s Nannijem, pripremljenim samo za Vas!



Kao što ste vidjeli, odabrani dijelovi razgovora posvećeni su ponajprije mladim filmašima koji traže svoj glas i položaj u nemilosrdnom svijetu filma. Također, razgovor je potencijalno zanimljiv svim filmskim radnicima, ljudima koji se amaterski bave filmom, znatiželjnicima, kao i svim ljudima na svijetu (iz recenzije).

Za kraj, ekskluzivno Vam najavljujem da će, kao što smo dogovorili na službenom sastanku nakon premijere u Cannesu, film "Habemus Papam" biti prikazan u Zagrebu u "AKC Medika" čim bude dostupan na Torrentima! Vidimo se tamo!

oksi

P.S. Posipam se pepelom jer nisam ostvario plus slikanjem s Nannijem ili traženjem potpisa za USF, ali kolone talijanskih obožavatelja potaknule su me da te aktivnosti sačuvam za iduće susrete s Nannijem! U Mediki!

Post je objavljen 07.08.2011. u 19:06 sati.