Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Protesti u Izraelu

Sve je pocelo zbog cijene posudice ovdje vrlo popularne vrsta sira (kotedž)



za koju je jedan mladic smatrajauci da je neopravdano previsoka na Facebooku pozvao gradjane da ga ne kupuju dok se cijena ne spusti sa 8 sekela na 5 sekela. Akcija gotovo da je uspjela i danas se ta ista posudica kupuje za manje od 6 sekela (istovremeno su trgovacke mreze povecale cijene drugih manje trazenih sireva)

Istovremeno su lijecnici u drzavnim bolnicama objavili strajk sa ciljem da se spasi sistem javnog zdravstva. Kulminiralo je strajkom gladu Dr. Idelmana,



predsjednika Sindikata lijecnika, koji je gladujuci koracao od Tel Aviva do Jeruzalema i prisilio predstavnike Vlade na direktne razgovore. Posebno su demonstrirali i lijecnici stazisti, koji su svi zajedno podnijeli izjave o ostavkama od kojih jos uvijek nisu definitivno odustali!



Vrhunac otpora je poceo nezadovoljstvom mladih koji placaju visoke najamnine, a u nemogucnosti da zbog visokih cijena novogradnji kupe vlastiti stan. Oni su u nekoliko gradova postavili satorske gradove i vec tjednima tamo obitavaju,



a za veceras je najavljeno i veliko okupljanje u Tel Avivu. Pojavu, nastup i podrsku vec su prijavili i neki vodeci izraelski umjetnici.

Vruce, vruce izraelsko ljeto ...

Post je objavljen 06.08.2011. u 16:32 sati.