Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Što posjetiti (znamenitosti) u Madridu

Katedrala (Catedral de la Almudena)
Madridska katedrala, posvećena Majci Božjoj, tj. Djevici od Almudene, ima zanimljivu priču vezanu uz samu izgradnju. Naime, radi se o Katedrali dovršenoj tek 1993. godine, a gradnja je počela relativno nedavno, uzimajući u obzir druge europske katedrale.

Las Ventas
Plaza de Toros de Las Ventas popularna je madridska arena za borbu s bikovima (korida). Dizajnirana je u neomaurskom stilu, nalazi se u gradskoj četvrti Salamanca, a svečano je otvorena 1931. godine.

Muzej Prado
Muzej Prado je najpoznatiji španjolski muzej, kao i jedan od najboljih svjetskih muzeja takve vrste. Posjeduje uistinu impozantnu kolekciju umjetnina, a možete uživati u prekrasnim slikama, skulpturama, crtežima i brojnim drugim različitim djelima!

Palacio de Comunicaciones
Palacio de Comunicaciones jedna je od najprepoznatljivijih madridskih građevina i nalazi se na kultnoj Plazi de Cibeles. Kao 'potpuno umjetničko djelo' (njem. Gesamtkunstwerk) dizajnirali su je Antonio Palacios i Joaquin Otamendi, a građena je između 1905. i 1917. godine.

Puerta del Sol
Plaza del Sol je najpoznatiji madridski trg, a nalazi se vrlo blizu drugom, također vrlo poznatom, trgu - Plaza Mayor. Na tom mjestu su se nekoć nalazila istočna gradska vrata, a na njima je bio prikaz sunca (španj. sol), te je tako Puerta del Sol i dobila ime.

Post je objavljen 06.08.2011. u 01:31 sati.