Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Samostani u Aragón, iskustvo mira.

U regiji Aragón, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, postoje mjesta gdje je osjećaj mirno je opipljivo i tišina postaje najbolje tvrtke. To su samostani, građena stoljećima prije na mjestima koje prenose i beskrajne osjećaj mira. Oni su nekada dom plemića i kraljeva, ali i nadahnuće za pjesnike i pisce. Osjećaju kao zaboravljajući na svijetu? Ovdje je easy.A mirno putovanje u kojem možete otkriti umjetnosti, povijesti i prirode. Zvuči dobro? Zatim dolaze Regija Aragon, u potrazi za svojim starim samostanima. Postoje dvadesetak samostani i opatije možete posjetiti tufne oko Regija tri provincije (Huesca, Teruel i Zaragoza). Ovi spomenici su građene u različitim stilovima. Neki su još uvijek dom vjerskim zajednicama i drugima možete čak i prenoćiti. Najudobniji način da dođete do njih automobilom, kao i većina nalazi u out-of-the-način mjestima. Ipak, put je dobro isplati, jer ćete imati priliku otkriti fantastične krajolike, građevine koje su pravi umjetnička djela i, prije svega, obilje mira i tišine. To je dobra ideja da posjetite turističkih zajednica u obližnjim mjestima prvi. Tamo će vam dati sve potrebne informacije (kako doći, vodstva, smještaj, itd.).
Okružen mirno
Dobro mjesto za početak bi mogao biti grad Zaragoza. Samo 10 kilometara udaljen ćete naći Cartuja de Aula Dei samostan i gotička crkva, dom sedam zidnih slika koju je naslikao Goya u mladosti. Također, u pokrajini Zaragoza možete vidjeti Aragón tri cistercitskog samostana: Veruela, 15 kilometara od Tarazona, koji će biti pretvoren u Parador Hotel, Nuestra Seńora de Rueda, 74 km od grada Zaragoze, koji je jedinstveni skup smještaj za prenoćiti, a manastir Piedra, 15 kilometara od Calatayud, gdje nikada nećete želite ostaviti kad vidite svoj luksuzni hotel i prekrasnim vrtovima s vodopadima.
Natkriveno po prirodi
U Teruel području, 61 kilometara od Alcańiz, u sredini skrovitih dolina borove šume, možete ostati u Santa María del Olivar samostana. Izgrađena je između 13. i 17. stoljeća i nudi smještaj, kamp za mlade, hostel i sportski sadržaji. Međutim, to je u pokrajini Huesca gdje ćete naći najveći broj spomenika ove vrste. 20 km od grada Jaca, dođete do spektakularnih samostanu San Juan de la Peńa, zaklonjena od ogromne stijene. Ne propustite romaničku klaustru i hoda na "balkon Pirineja", s pogledom na pirinejskog vrhova. Također možete ostati u tzv "novi samostan".

Tu je još puno više vidjeti: Alquézar Zborna crkva, u Sierra de Guara Planine, San Pedro el Viejo u gradu Huesca, koja ima jednu od najljepših romanike klaustri bilo gdje u Španjolskoj, Santa María de Sigena, čiji je iznimna slike su na zaslonu u Kataloniji Nacionalni muzej umjetnosti, Nuestra Seńora del Pueyo svetište, postavljen na planini na 603 metara nadmorske visine, u neposrednoj blizini Barbastro, gdje možete prenoćiti, trijezan veličine San Pedro de Siresa , u Pirinejima ... Ta mjesta su samo okus onoga što vas čeka. Dođite u Španjolskoj i uživati u miru i tišini još jednom. U samostanima Aragón.

Post je objavljen 06.08.2011. u 01:21 sati.