Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Carski ostaci na Dubravkinu putu

Ljeto je i sezona je "kiselih krastavaca" (a i ja sam koju tisućicu kilometara daleko od Zagreba i svježih priča wink) pa ću i ja posegnuti za jednom ne potpuno svježom, ali ipak zanimljivom pričom koja datira iz proljeća.

Možda ste primjetili da je tokom proljetnih mjeseci Dubravkin put bio u rekonstrukciji - prijašnji stari asfalt i makadamski put su raskopani do temelja i čini se da je u planu bilo asfaltiranje cijele staze uz postavljanje prikladne kanalizacije. Cijela ta priča može završiti pohvalno (ako se sve to izvede sa dobrom mjerom ukusa), ali i porazno (ako se staza pretvori u asfaltnu cestu) ... ako netko zna kako to sada izgleda, neka se javi!

No, ono što vam želim ispričati je vezano za temelje te staze - naime, kao priprema za asfaltiranje po stazi su razbacani kojekakvi komadi kamenja i betona nađeni tko zna gdje, a moj znatiželjni sin je pronašao i komadiće nekakvih mramornih ploča! E sad, da li su to nekakve probne verzije koja su odbačene tko zna gdje ili je to netko zaista odbacio pravu nadgrobnu ploču ... ili se tu možda radi o nekakvim vandaliziranim spomen pločama iz NOB-e, to ne znam - no, vama na znanje i ravnanje evo što smo tamo našli - spomen na neku obitelj Car!


Nalaz sa Dubravkina puta. Snimio: Vanja

Post je objavljen 05.08.2011. u 23:29 sati.