Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

U potrazi za porukom Riječi

Gdje su i što rade: Jozo Batinić


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim. Ovom prilikom podsjećam na jednog uskopaljskog isusovca...

Josip Jozo Batinić SJ, rođen 11. 5. 1963. u Uskoplju.
Redovni studij filozofije i teologije završava kod isusovaca u Zagrebu. Zaređen za svećenika 1993. godine. Kao svećenik obavlja dvije godine odgojnu službu generalnog prefekta u Dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu.
Od 1995.-1997. je na postdiplomskom studiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Magistrirao je iz duhovne teologije. U magistarskoj radnji obradio je temu "Načelo i temelj duhovnih vježbi sv. Ignacija". Po završetku studija tijekom četiri godine obavlja dužnost odgojitelja isusovačkih novaka. Nakon toga bavi se vođenjem i davanjem duhovnih vježbi i pastoralnim radom.

J. Batiniću prošle godine objavio je knjigu U potrazi za porukom Riječi , pa, kao preporuku, iz predgovora Ante Lozuka donosimo kraći ulomak:
Knjiga koju držite u rukama pruža niz razmišljanja upućenih upravo čovjeku tražitelju. Autor se na svoj način pridružuje svakom onom koji je krenuo u potragu te, najprije, zajedno s njim istražuje, a onda nudi rezultate svoje potrage. U svojim razmišljanjima, kao vjernik i svećenik, autor uvijek polazi od uvjerenja da se tajanstveni Neznanac, za kojim čovjek traga i sadržaj za kojim čezne čovjekova duša, kriju iza riječi koje su objavljene u Svetom pismu. Zato se i dao u potragu za porukom objavljene Riječi, osobito za porukom vječnog Očeva Logosa, koji se utjelovio te nam progovorio ljudskim riječima. Tako svaki redak ove knjige poziva čitatelja da pažljivo osluškuje Riječ te sam krene u potragu za njezinom porukom. Upravo ljepota i snaga Božje riječi uvijek je poticala čovjeka da istražuje njenu poruku, kako za osobni život tako za živote drugih ljudi, pa i za sudbinu svijeta
.


Post je objavljen 05.08.2011. u 22:50 sati.