Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Snažnu poruku moderne umjetnosti kao put do Boga na SDM

Nove, napredne ideje i dublje značenje stvari nisu neslaganja. Također možete ruku pod ruku hodaju više suvremenoj umjetnosti i religije. To dokazuje da nam se 36 umjetničkih djela izložba Arte + Fe (Sl. umjetnosti + vjere). To je za instalacije, performansi, slike, fotografije iz različitih zemalja sa svih pet kontinenata (SAD, Japan, Nizozemska, Liberija, Filipini ...).
Izložba Arte + Fe će na Svjetski dan mladih u Zakladi Pons predstavio djela suvremenih kršćanskih umjetnika iz cijelog svijeta, povezane istim ciljem: stvoriti umjetnost koja će služiti kao most koji vodi do vjere.Izložba, izbor deveti do 26 kolovoza u sjedištu Zaklade Pons.

"Ovo je prvi takav međunarodna izložba na kojoj izlažu suvremeni kršćanski umjetnici su počinili katolici, kao i pravoslavni i protestanti.Suvremeni način razmišljanja se temelji na univerzalnim nepovjerenje. Ova izložba ima za cilj predstaviti umjetnost koja gradi, koja daje nadu ", rekao je kustos María Tarruella.

U dizajniranju izložbe je također uključena Narodni muzej katoličke umjetnosti u Washingtonu, gdje je izložba će biti premještena u nakon Drugog svjetskog dana mladeži.

Tarruella ističe da izložba govori uglavnom da je "religiozni osjećaj nije neki dalekoj prošlosti, zastario, ali je s obzirom da svako ljudsko biće, a izražava se kroz jezik umjetnosti svoga doba. Dakle, izložba se može naći u oba djela pripadaju konceptualne umjetnosti, kao i one više klasika. "

To je ono što radimo također pokazuje nizozemski umjetnik William Zijlstra. U svom umjetničkom djelu "Agnus Dei" crpi jasno paralelno s istim imenom dio španjolskog slikara Zurbaran. Žrtveno janje sada je pohranjena u modernom oltaru, građena u novinama, na kojoj se nalazi članak o holokaustu pod naslovom "Čovjek je sposoban zločine." Sve što ljudski um, neobjašnjivo, kao Kristova razapinjanja, patnju ili 20. stoljeća, dobiva svoje značenje u svjetlu vjere.

Svakodnevne transcendencije
Nije nužno da su i Bog i čovjek daleko jedni od drugih. Dakle, mislim da mnogi od tih umjetnika, uključujući i Španjolac Alejandro Manas, koja je naslikao više od tri boce Coca-Cole, kaže sv. Avilski Terezije, svetice. Ivana od Križa i sv. Boštjan. S obzirom na boce imaju slične i, dakle, kao što ljudi, "naši vanjski sliku kao slike ljudskih bića je uvijek isti, ali kako se oblačite, to ovisi o našoj unutrašnjosti", objašnjava umjetnik.

Svaki od naših pokreta, svaka akcija učiniti u svakodnevnom životu i ima dublje značenje izvan svojih komunalnih vrijednosti ", kaže David López, svojim radom", Nowa Huta ", koja predstavlja siluetu raspetog Krista u kojem sliku tkanja svakodnevnom životu.


Instalacije i izvedbe
Izložba također nudi posjetiteljima mogućnost aktivnog sudjelovanja. Na primjer, postavljanje španjolskog umjetnika Adriana Torres de Silva, "Suze Marije Magdalene", kojeg zastupa slika je prekrivena vodom, iznad kojih visio kose.Posjetitelj je pozvan da odlutaju daleko od rublja i pronašao sliku gdje možete miris miris dodane vode.

Ostali, kao umjetničko djelo je instalacija umjetnik i filipinski isusovac Jason Dyja. To je boca u kojoj se sjećanja pohranjuju se u voljenog pokojnika. To će omogućiti posjetiteljima izložbe ako žele "napuniti" suvenir boce na mrtvi, na primjer kroz bilješku obratio na njih i Boga.


Zatvora iskustvo
Svi ovi radovi su plod kreativnog umjetnika koji su često obilježene teškim kušnjama u kojima su pronašli istinsku vjeru. Eugene Perry, koji je bio u zatvoru zbog krađe, u zatvoru, otkriva Božju ljubav i pronaći inspiraciju za svoj rad "Ljubav koja štiti" izrađeni su od recikliranog metala. Eugene Perry danas vrlo cijenjen umjetnik u SAD-u.

U zatvoru, on je također proveo dugo vremena Sara Ašer, čileanski umjetnik, koji sada živi u Rotterdamu i pomoći zatvorenicima u njihovoj nevolji. Svojim djelom "Djevičanstvo" želi zaključavanje istaknuo da još uvijek postoji prostor za novi početak, unatoč patnji uzrokovanih prostitucije ili drugih faktora povezanih sa seksualnošću.

Izložba Arte + Fe je jedan od 300-dnevni program kulturnih aktivnosti, kao dio Svjetskog dana mladih. On je također trenutno jedan od tri glavna umjetničkim izložbama u Madridu, gdje si ti u "Kristovo lice" u El Prado muzeja i "sastanak" u Muzeju Thyssen.


Osnovne informacije o izložbi Arte + Fe
Gdje? Fundacion Pons (C / Serrano 138)
Kada? Od 9 do 26 kolovoza, svaki dan 9,00-15,00 osim 16,8., 17,8. i 18,8. kad je muzej otvoren 10,00 do 19,00. Svečano otvaranje 10. kolovoz 18. 00 - 22,00.
Okrugli stol: susreti s umjetnicima će biti 17. i 18 kolovoza u 17,00
Ulaz slobodan

Post je objavljen 05.08.2011. u 15:58 sati.