Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

INTERVJU S MILJENKOM MARIĆEM, ZAMJENIKOM PREDSJEDNIKA SHZ-a

INTERVJU


Razgovaramo s mr. sc. Miljenkom Marićem, zamjenikom predsjednika Stranke hrvatskog zajedništva koji će nas izvjestiti o dosadašnjem radu i aktivnosti SHZ-a na hrvatskoj političkoj sceni. Na početku našeg razgovora molimo Vas da se ukratko predstavite.


O. Rođen sam u Vukšiću kod Benkovca. Kao pravnik radio sam u gospodarskim i državnim institucijama na području Zadarske županije. Hrvatski sam branitelj Domovinskog rata, član sam SHZ-a, stranke koja je osnovana 19. rujna 2009. godine te sada obnašam dužnosti zamjenika predsjednika SHZ-a Hrvatske i predsjednika SHZ-a Zadarske županije.

P. Koji je razlog osnivanja Stranke hrvatskog zajedništva?

O. Zbog neodgovornost vladajućih stranaka i njhovog maćehinskog odnosa prema narodu i drzavi Hrvatskoj, opći interes je podređen osobnom interesima. Moral i poštenje nemaju nikakvu vrijednost. Takvom vladavinom dovodi se u pitanje opstanak Hrvata u Republici Hrvatskoj i opstanak Hrvatske kao pravne, socijalne, demokratske i nezavisne države, ravnopravne među državama svijeta. To je posebno izraženo u zadnjih deset godina i to je razlog osnivanja SHZ-a.

P. Što ste napravili u ovih skoro dvije godine koliko stranka djeluje na hrvatskoj političkoj sceni?

O. Prihvatili smo program zajedništva hrvatskog naroda tj. Hrvate izvan Hrvatske kao sastavni dio hrvatskog naroda . Program gospodarske obnove RH koji hrvatskom narodu osugirava sretnu budućnost u narednih 50 godina (15 godina rada naših najeminentnijih stručnjaka).

Nakon registriranja Stranke hrvatskog zajedništva, 2009. godine započinjemo osnivanje podružnica po čitavoj RH. Tijekom osnivanja podružnica SHZ-a, gdje smo predstavili gospodarske i političke programe, održali smo prezentacije kako je i zašto došlo do kolapsa industrijske i poljoprivredne proizvodnje, ali i programe za stvaranje tvorničke i poljoprivredne proizvodnje, koja je nužna za opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima. Tekstualno i vizualno prikazali smo uništenje tvorničke i poljoprivredne proizvodnje. Navedene prezentacije su afirmativno djelovale među hrvatskim narodom te su mnogi podržali naše aktivnosti i programski razvoj baziran na ekološkoj poljoprivredi čiji će proizvodi biti povezani sa zdravstveno-rekreativnim i drugim vidovima turizma i pratećim djelatnostima. Hrvatska, Bogom dana sa svojim ljepotama, može postati oaza turizma u Europi.

P. Je li bilo pojedinaca ili grupa koji su se tome protivili?

O. Da, to je bilo naročito istaknuto na početku našeg rada. Određeni pojedinci i grupe koji su doveli do uništenja industrijske i poljoprivredne proizvodnje i dalje ne žele ništa promijeniti što bi bilo za boljitak RH, a to je otvaranje radnih mjesta u proizvodnji. Svima nam je poznato kada se sruši ekonomija da se tako najbolje ruši država. Vlastodršci uglavnom skupa s podzemnim svijetom vrište jer im se prezentira istina koja ih označava negativcima.

Nije nas iznenadila tendencija i reakcija na spomenute prezentacije kojom pravdaju devastiranje tvornica i zaustavljanje proizvodnje u Hrvatskoj, oni u svojoj agoniji ne znaju što rade i po svaku cijenu žele ušutkati i nakon što slika govori i više od riječi, očigledno protiv logike zdravog razuma. Isti su uvjeravali hrvatski narod da su krive tvornice, a ne oni koji su ih porušili.Također preko navedenih prezentacija, Stranka hrvatskog zajedništva istaknula je nezaposlenost u Hrvatskoj kao najveće zlo, što je i uzrok velikoj prezaduženosti Hrvatske, a što demagozi žele prikriti raznim smicalicama. Stranka hrvatskog zajedništva će osigurati nova radna mjesta.

P. Da li današnje dvije najveće stranke u RH imaju rješenje za izlazak Hrvatske iz krize?

O. Vladajuće stranke u RH, uglavnom svojim načinom vladanja, potrošili su vrijeme žiteljima, urušili su moralne vrijednosti i svakodnevno uništavaju čovjeka - moralno ga degradiraju i čine apatičnim, uvjeravaju narod da se ništa ne može promijeniti, što je očigledno i uzrok aktivnosti posebno mladih koji ne vide nikakvu budućnost pa se to odražava i na padu nataliteta u Republici Hrvatskoj.

Na našim stranačkim skupovima kontinuirano ističemo da hrvatski narod ima veliki problem, zbog totalne devalvacije kvalitete hrvatskih stranaka, naročito vladajućih koje su preko vlasti demonstrirale tendencioznost, zapostavivši moralne vrijednosti u nedostatku ideja, zavarani prividom ruše hrvatsku bazu i nadgradnju. Tako navikavajući hrvatski narod devastirali su u Hrvatskoj život, život koji je devalvirao baš proporcijalno devalviranim strankama koje ubuduće Stranci hrvatskog zajedništva i hrvatskom narodu ne mogu biti niti kao opozicija, već samo kao opomena.

P. Može li se današnja vlast u RH oduprijeti daljnjem mogućem urušavanju hrvatskog društva?

O. Današnja vlast u Republici Hrvatskoj nije takva kvaliteta da bi se mogla oduprijeti potencijalnim lukavim okupatorima koji se služe modernim stilovima radi svojih strateških planova, dok su uljuljani političari RH hedonistički sami sebi svrha.
Posljedica takve vladavine je opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, droga kojom potencijalni porobljivači truju građane RH i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.
Rezultat takve vladavine je i bez perspektivnost, nepostojanje nade za bolje sutra jer nam je svakog dana gore i gore, a vladajući se trude da nam dokažu kako narod dobro živi, a da to ne zna.

P. Kako mislite riješiti nezaposlenost u RH?

O. Stranka hrvatskog zajedništva ima gospodarski program koji Hrvatskoj osigurava sretnu budućnost u narednih 50 godina. Tim programom preko hrvatske prolazi sedam međunarodnih koridora, što Hrvatskoj osigurava godišnju rentu od koje hrvatski narod može pristojno živjeti. Realizacijom tog programa otvorit će se cca 300 tisuća novih radnih mjesta , godišnje povećanje 5 – 7 % BDP. Sve to da se Hrvatska ne zaduži za jedan euro niti da proda jedan m2 zemlje. Molim Vas recite koja hrvatska stranka ima takav program?
Program je prezentiran već u više hrvatskih gradova po čitavoj RH te je usvojen od Europe 28.lipnja 2010.godine. Program gospodarske obnove RH kojeg će SHZ realizirati je zlatna koka koja Hrvatskoj osigurava godišnju rentu koju nijedna država EU nema. Naravno, sve se to može realizirati ako Hrvatska sačuva svoj suverenitet, što je preduvjet da gospodari svojim resursima. Hrvatski narod to zna i zato daje nesebičnu podršku SHZ-u, koji je za narod i državu Hrvatsku spas u zadnji čas.

P. U hrvatskim sredstvima informiranja stvara se klima da je država u brodogradnju uložila 34, 33 milijarde kuna u razdoblju od šesnaest godina. Kakvo je vaše stajalište o spašavanju brodogradnje?

O. Hrvatska država nije u brodogradnju utrošila ni približno toliki novac u navedenom razdoblju. RH je u brodogradnju u promatranom razdoblju od 16 godina maksimalno uložila 9,68 milijardi kuna, a ne kako se tvrdi 34,33 milijarde kuna. Suludo je tvrditi da je RH u razmatranom razdoblju financirala ležarinu brodograditelja. Ipak su u tom razdoblju napravili cca 40 milijardi kuna vrijednosti posla.

S obzirom na strukturu vlasništva u brodogradnji, gdje RH čini preko 98%, izvršna vlast RH je bila dužna bolje gospodariti brodogradnjom, stručnije i kompetentnije u interesu poreznih obveznika i svih građana Republike Hrvatske.

Čini nam se logičnim šutnja izvršne vlasti i uprava brodograditelja u kontekstu predaje brodogradnje pogodovanjem svojim igračima.
Šutnju opravdava i činjenica da izvršna vlast želi u europskoj administraciji naći krivca i opravdanje za stanje u brodogradnji.

Novcem poreznih obveznika Vlada RH i Sabor, usvajanjem godišnjih proračuna, zaista mogu više i bolje, naročito transparentno i odgovorno. No, to nije problem brodogradnje stoga je i ne treba kriminalizirati i držati odgovornom za ulazak u Europsku uniju.
Treba li je prodati za jednu kunu kao sanirane banke je već pitanje za druge institucije, ako ne sad, onda za izvjesno vrijeme.

P. Što će biti s hrvatskim narodom u budućoj europskoj megadržavi? Kakva će biti njegova sudbina?

O. Kao što smo već izvještavali u dosadašnjim priopćenjima, to ovisi o tome idemo li u Europsku uniju na koljenima ili uspravni, poniženi ili ponosni, s osiguranim zaštićenim suverenitetom nacionalnih vrijednosti ili bez tih vrijednosti.

P. Ako Hrvatska postane punopravna članica EU, hoće li postojati ravnopravnost na Europskom sudu pravde i hoće li Europska policija biti mjerodavna i u Hrvatskoj?

O. U zajednici kao što je Europska unija narodi su samo teoretski ravnopravni dok praktično to je nemoguće. U europskom parlamentu ima 850 članova, a sutra će ih biti još više (da svaki kaže samo “A” treba 850 minuta).
I u Europskom sudu pravde sve članice nisu ravnopravne te su favorizirane velike članice, dok će male članice (među njima i Hrvatska kad postane članica EU) morati međusobno dijeliti svoje sudce, nezavisne odvjetnike...
Procijenite sami o kakvoj se ravnopravnosti može govoriti, a kamoli u praksi primjeniti.
Što se tiče policije, Lisabonski ugovor odobrava uspostavu neke vrste europske federalne policije te uspostavu Europskog ureda javnog tužiteljstva (EUJT) koji bi imali ovlasti na cijelom području Unije, pa tako i u Hrvatskoj. S vremenom bi se te ovlasti proširivale odlukom Vijeća ministara.
Pogotovo su zabrinjavajuće za nas Hrvate ovlasti po kojima bi EUJT mogao u Hrvatskoj provoditi istrage i obavljati ulogu tužitelja pred hrvatskim sudovima i to po pravilima koja on odredi.

P. Nakon što smo rasprodali profitabilne hrvatske tvrtke strancima, kako zaštititi buduću moguću raprodaju poljoprivrednog zemljišta, šuma i drugih bogatstava prije nego Hrvatska postane punopravna članica EU?

O. Zemlja je osnova na kojoj čovjek pokazuje svoja djela u pravcu općeg dobra tj. života. Ova konstatacija naročito danas vrijedi Hrvatima zbog opstanka, što trebamo najozbiljnije shvatiti.
Zato nam trebaju dodatni poticaji za duhovne vrijednosti i svjetovne koristi koje moramo stvarati samo preko hrvatskih institucija u Hrvatskoj.
Stranka hrvatskog zajedništva po ovim načelima će i ubuduće djelovati u Hrvatskoj.

Hrvatskom narodu probleme stvaraju kvazi-intelektualci koji se nesvjesno, ali, po cijenu naroda nameću za vođe i ne znaju da žrtvovanje prosvjetljuje. Tek kada to spoznaju kao uzori mogu služiti narodu – životu.

Moramo prestati sami sebe uništavati i resurse koje imamo iskoristiti za vlastiti razvoj poticanjem ekološke zdrave proizvodnje, njegujući povezivanje proizvodnih i potrošačkih subjekata.

Hrvatski narod da bi opstao mora se uhvatiti u koštac s rješavanjem najvećih problema u RH, a to je, još jednom ponavljam, obrađivanje zemlje, natalitet, uništavanje Hrvata pomoću droge, uništavanje industrijske proizvodnje i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu.

P. U dvadeset godina stečajnih i stjecajnih procesa u Republici Hrvatskoj uništen je veliki broj radnih mjesta. Koliko nam treba da bismo se u idućih četiri - pet godina vratili na pozicije iz 1990. godine?

O. Hrvatski narod moramo izvjestiti o točnim podacima o gospodarskom oporavku i mjerama za izlazak iz krize, a ne lupetanjem očajne oligarhije vlasti i njezinim mjerama za izlazak, a kojima je samo stalo do vlasti. Njihovih priča o štednji i uštedama naslušali smo se u ranom socrealizmu.

Godine 1990. RH je imala 1.968.000 (milijun devetsto šezdeset osam tisuća) zaposlenih i 656.000 (šesto pedeset šest tisuća) umirovljenih građana, a 2010. RH ima 1.425.000 (milijun četiristo dvadeset pet tisuća) zaposlenih i 1.187.000 (milijun sto osamdeset sedam tisuća) umirovljenih građana.
Dakle, u dvadeset godina stečajnih i stjecajnih procesa u Republici Hrvatskoj uništeno je 543.000 radnih mjesta i prevedeno u mirovinski korpus 531.000 radno sposobnih građana.

Kad je pak u pitanju aktiva vrijednosti poslovnih subjekata uništenih u ovom razdoblju cifra, se penje na fantastičnih 122.000.000.000 američkih dolara. Ovaj bi nam iznos danas trebao u keš investiciji da zaposlimo 543.000 radno sposobnog stanovništva koje smo izgubili stečajnim ili stjecajnim procesima.
Dakle, nužno nam treba 122.000.000.000 (sto dvadeset dvije milijarde ) američkih dolara da bismo se u idućih četiri - pet godina vratili na pozicije iz 1990. godine.

P. Kakvo je Vaše rješenje izlaska iz krize?

O. Stranka hrvatskog zajedništva ima rješenja. Realizacijom programa gospodarske obnove RH, investicijom preko 55 milijardi eura, koje svojim programom gospodarske obnove SHZ osigurava, riješit će se nezaposlenost u RH i povećati produktivnost, oživjet će proizvodnja u svim sektorima, povećat će se gospodarska aktivnost na svim nivoima povećanjem plaća i mirovina, a ne smanjenjem socijalnih i drugih davanja na čijoj platformi vladajuće stranke danas grade svoj rejting. SHZ je suprotno od vladajućih za povećanje svih prava, ali i odgovornosti od najnižeg do najvišeg radnog mjesta u Hrvatskoj, tj. veća funkcija nosi i veću odgovornost.

P. Kakav je stav SHZ-a povodom presude Haškog suda Anti Gotovini i generalu Mladenu Markaču s obrazloženjem provođenja zločinačkog pothvata?

O. Presudom Haškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču očekivano je osuđena hrvatska država i narod i to samo zato što se goloruki hrvatski puk drznuo vojno suprostaviti europskim kriminalcima koji su se pomoću bijesnog srpskog nacional-fašizma pokušali dokopati hrvatskog zlatnog rudnika.

Nazivanje svete, i pred Bogom i poštenim svijetom, veličanstvene, vojno-redarstvene akcije „Oluja„ kojom je vraćen okupirani teritorij od srpskog nacional-fašizma i domaćih izdajica (Hrvata pravoslavne ili katoličke vjere), zločinačkim pothvatom, europski kriminalci su pokazali svoje pravo lice i službeno priznali da su potučeni do nogu i da se boje hrvatskog naroda. Sada su priznali da mogu kupiti šaku hrvatskih poltronskih političara, ali mi im poručujemo da hrvatski narod i hrvatski teritorij nemaju cijene i nisu za prodaju.

Svojom sramotnom i dnevno-političkom presudom Haški sud je oduzeo pravo hrvatskom narodu na obranu od agresora. Oduzeo je pravo Hrvatima na život u svojoj slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Ta i takva EU, u koju se zaklinju bijedni hrvatski političari za Judine škude, uvodeći embargo na oružje, najprije je oduzela pravo Hrvatima na obranu od okupatora, a sada putem suda u Haagu kažnjava Hrvate i Hrvatsku zato što su se nenaoružani uspjeli obraniti od tzv. JNA kao treće vojne sile u Europi.

O silini i okrutnosti agresije na Republiku Hrvatsku slikovito govori činjenica da je za vrijeme Drugog svjetskog rata, koji je trajao četiri godine, željeznička pruga Split – Zagreb bila zatvorena svega 72 dana, a za vrijeme srpske agresije, koja je trajala pet godina, bila je zatvorena čak četiri godine. To bi značilo da je srpski agresor, uz pomoć domaćih izdajica, bio daleko okrutniji od zločina Hitlerovih nacional-fašista.

Nakon osude našeg naroda i države u Den Haagu putem političke presude generalu Anti Gotovini i generalu Mladenu Markaču s obrazloženjem provođenja zločinačkog pothvata, valjda nam je sada jasno:

1. Hrvatskoj sude oni isti koji su hrvatskom narodu uveli embargo na uvoz oružja i time im indirektno oduzeli pravo na egzistencijalnu obranu.

2. Tim plaćenim sucima je naređeno kažnjavanje hrvatskog naroda i države zato što su se obranili od agresora. Nitko nije vjerovao da se nenaoružani Hrvati mogu obraniti od treće vojne sile u Europi.

3. Cilj presude Haškog suda je proglašavanje svih hrvatskih branitelja, koji su sudjelovali u svetoj akciji „Oluja“, raznim zločincima, te oduzimanje prava Hrvatskoj na naplatu ratne štete od strane njihove fašističke Srbije.

4. Sramotnu presudu Haškog suda nikad neće priznati niti jedan hrvatski domoljub, a suce koji su takvu presudu donijeli proglasit će neprijateljima Hrvatske.

5. Presudom Haaga Hrvatskoj je dano na znanje kakav je odnos Europe prema hrvatskom narodu jer je EU putem Haaga dokazala da hrvatski narod i državu ne prihvaćaju kao ravnopravne. Bacili su Hrvatima rukavicu u lice, omalovažili i podcijenili Hrvate ispod svakog dostojanstva čovjeka. Navedenom presudom je dano na znanje svakom poštenom građaninu RH da su manje vrijedni, da nemaju pravo na obranu, na prava koja pripadaju drugim narodima, te da EU više cijeni agresora, koji je napao i vojno okupirao Hrvatsku, nego Hrvate koji u povijesti postojanja nikad nikoga nisu napali niti uzimali tuđi teritorij.

Poznata je povijesna činjenica da su 300 godina Hrvati branili Europu od Turaka i krvarili dok se Europa nesmetano razvijala. Danas ta ista Europa Hrvate gazi, podcjenjuje i beskrupuloznim presudama čini neravnopravnim s drugim narodima EU.

Bez obzira što to Europa radi uz pomoć izdajica hrvatskog naroda, ovim presudama prešle su se sve granice morala, elementarne pravde i ljudskog dostojanstva među narodima. Ovom presudom EU je dokazala da ne podnosi hrvatski narod te da ga nikad u praksi nisu priznali, osim deklarativno, da je formalno priznanje farsa kako bi se zadržalo omalovažavanje koje je desetljećima stvarano prema našem narodu i državi.

Europa je kroz povijest vodila nepravednu politiku prema Hrvatima. Činjenicom da nacistički pokret Njemačke i fašistički pokret Italije nisu proglašeni zločinačkim pokretima, a da je ustaški pokret proglašen zločinačkim, dokazuje se stvarni odnos EU prema Hrvatima i Hrvatskoj. Dok pripadnici nacističkog i fašističkog pokreta nisu proglašeni zločincima, nego naprotiv imaju mirovine kao vojni pripadnici tih država, dotle EU hrvatske branitelje osuđuje kao zločince.

Srpski fašistički agresor, koji je pod poznatom fašističkom parolom: „Svi Srbi u jednoj državi“ prouzrokovao nekoliko desetaka tisuća žrtava, nekoliko desetaka tisuća invalida, nekoliko tisuća nestalih, preko trideset tisuća logorskih zatvorenika sa fašističkim torturama, sustavno razrušeno hrvatsko gospodarstvo, itd., nije proglašen zločinačkim pothvatom, a branitelji hrvatskog teritorija proglašeni su zločincima.

To je očita pristranost Haškog suda preko kojeg se EU službeno stavlja na stranu fašističkog agresora na Hrvatsku, otvoreno štiti interese agresora, a žrtvu koja je tako kažnjena dodatno kažnjava svojim presudama i sve to pod nazivom Međunarodnog suda pravde koji bi, po svom nazivu, trebao biti pravedan. Međutim, taj sud ovom sramotnom presudom postaje zaštitnik fašističkih zločina koji su izvršeni na hrvatskom teritoriju.

Međunarodni sud u Haagu, stavljajući se na stranu agresora, presudama štiti interese agresora, a na štetu međunarodno priznate Hrvatske, pogazio je samog sebe, pogazio je elementarno ljudsko dostojanstvo i političkom presudom žrtvi agresije, presudio je samom sebi i dokazao da je politički sud koji odrađuje prljave radnje za svoje nalogodavce - kriminalce. Time Haški sud dovodi u pitanje svjetsku pravdu i vjerodostojnost svjetskih institucija koje se tom pravdom službeno bave.

Stranka hrvatskog zajedništva nikad neće prihvatiti presude toga i takvog suda. Nikad neće dozvoliti suđenje hrvatskim osloboditeljima (osim individualnih radnji ako je zločin osobno učinjen ili naređen). Nikad neće suditi onima koji su svojim životom, najdragocjenijim što čovjek ima, obranili hrvatski narod i državu. Branitelji Hrvatske nikad neće dozvoliti poniženje i to samo zato što smo branili svoja ognjišta.

P. Danas su hrvatski branitelji podijeljeni u više udruga. Kako ih usmjeriti da djeluju skupa?

O. Svima je u Hrvatskoj jasno da su hrvatski branitelji prevareni i da su nesvjesno podijeljeni tolikim brojem udruga. Zato trebaju djelovati skupa dok čuvaju opće dobro jer će tako najlakše obraniti svakog pojedinca. Stradanja jednog po jednog posljedica je rascjepkanosti zajedništva ukupne snage za čuvanje temelja i dostojanstvenih uvjeta svakom pojedincu što je mjerilo uređene zajednice. Dakle, sve je dobro što spaja, a sve što razdvaja je zlo.

Hrvatski branitelji dužni su ujediniti sve udruge u jednu i tako pokazati svoje hrvatstvo djelom. Također, hrvatski ratni veterani Domovinskog rata moraju biti stalno aktivni branitelji zbog života u Hrvatskoj. Dakle, žrtvovanje je konstanta zbog opstanka Hrvata u Hrvatskoj.

Hrvatski branitelji prihvatili su program SHZ-a. Stavili su se na čelo realizacije tog programa, zajedničkim snagama isti će vratiti ponos hrvatskog čovjeka. Znali su u ratu, znaju i u miru. Zajednički ćemo prekinuti agoniju i ponižavanje hrvatskog naroda, posebno branitelja.

P. Kao stranka prepoznatljivi ste po priopćenjima o obnovi hrvatske pravoslavne crkve?

O. Točno, i dalje ističemo da su Hrvati katoličke i pravoslavne vjere odlučili obnoviti hrvatsku pravoslavnu crkvu i pored nekih birokratskih zavrzlama kojima razni repovi okupatora s hrvatskim janjičarima vremenski koče obnovu.

Hrvatski pravoslavci učvršćuju hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Srpski popovi, kao predvodnici Srba, ustali su se i krenuli iz Beograda u Hrvatsku protiv Hrvata davno prije 1941. godine.
Ubuduće, neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.
Neka ukupno sa sobom ponesu svoje spomenike u Srbiju, što jednako vrijedi i za sve koji su bili okupatori Hrvatske i eksploatirali Hrvate.

Dakle, okupatorima je opomena kako nisu dovoljni samo njihovi zakoni po kojima su se kao zlo sami urušili, bez Božjih zakona po kojima čovjek jest.

Hrvati znaju, a i nije tajna, da srpska pravoslavna crkva sukreira skupa sa svjetovnom vlasti Srbije, što je i normalno, ali je i glavni savjetnik u srpskoj politici koja tendenciozno potiče ratove protiv Hrvatske zbog eksploatiranja, nanijevši hrvatskom narodu toliko stradanja.

Treba omogućiti Hrvatima pravoslavne ispovijesti da imaju svoju crkvu koja se veže uz Zagreb i hrvatsku svjetovnu vlast, kao što je pravilo pravoslavnih crkvi uopće, kao što se srpska pravoslavna crkva vezala uz Beograd ili bugarska pravoslavna crkva uz Sofiju.

Nije slučajno da srpska pravoslavna crkva stvara probleme i u Crnoj Gori gdje također želi zauzeti mjesto crnogorske pravoslavne crkve.

Znaju Srbi da se pretpostavljalo kada je srpskoj pravoslavnoj crkvi sjedište u Beogradu, da je automatski Hrvatska srpska pokrajina ili kolonija i evo odgovora što se i zašto događalo s Hrvatskom sve do 1990. godine od strane Srba.

Pravoslavna crkva svake države veže se uz svoju državu, tj. svjetovnu vlast, što znači da se u stranoj državi ne može ponašati kao produžena ruka, tj. okupator matične države. Dakle, kao i ostale u svijetu pravoslavne crkve, u ovom slučaju hrvatska pravoslavna crkva direktno je vezana uz Hrvatsku, odnosno Zagreb, kojoj je kao takvoj logistički dužna pomagati Hrvatska.

Zato kao nedužnu žrtvu Hrvate pravoslavce, tj. hrvatsku pravoslavnu crkvu, Hrvatska je dužna kao država i logistički podržavati.

Stoga hrvatska pravoslavna crkva bezrezervno zaslužuje pomoć svih institucija države Hrvatske kao sastavni dio hrvatskog bića. Danas, dok se obnavlja hrvatska pravoslavna crkva u vlastitoj domovini Hrvatskoj, nevjerojatno, popovima se već prijeti i stvaraju se razni pritisci, jer u srpskoj pravoslavnoj crkvi misle da će ih omesti dok obnavljaju hrvatsku pravoslavnu crkvu za pravoslavce Hrvate u Hrvatskoj. Hrvate pravoslavne vjere kao i sve druge Hrvate drugih vjeroispovjesti država Hrvatska je dužna zaštititi.

P. Štiti li ih Hrvatska?

O. Nažalost ne. Naprotiv, radi se suprotno interesima Hrvatske i hrvatskog naroda jer se štiti srpska pravoslavna crkva, štite se oni pripadnici pravoslavne vjere koji se nazivaju Srbima, a ne štite se Hrvati pravoslavne vjere što je apsurd i nedopustivo je da jedna država štiti Srbe, a ne štiti Hrvate.

Nakon obnove hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj dobili smo nekoliko stotina pisama od Hrvata pravoslavne vjeroispovjesti iz Hrvatske i dijaspore koji pozdravljaju taj čin tvrdeći da oni nisu Srbi nego Hrvati i da se tako osjećaju i da su ponosni na svoju državu Hrvatsku. Među njima je veliki broj branitelja Domovinskog rata koji su ponosni što su Hrvati, što su pravoslavne vjere i što su branili svoju državu Hrvatsku. Među stotinama dobivenih pisama citirat ću Vam samo jedno, pismo Hrvatice pravoslavne vjere:

o Ja zivim u inostranstvu.
Ali poticem iz Hrvatske i pravoslavne vijere sam.
Moja obitelj je uvijek u Hrvatskoj zivila i smatrju se
Hrvatima a ne Srbima. I kad je rat bio, bili su u Hrvatskoj.
Meni nije jasno sto je to tako komplikovano?
Kakve veze nacionalost ima sa vijerom?
Mi nikad nismo govorili ni mislili da smo Srbi vec Hrvati.
I ne razumijem kakve bi mi veze imali sa Srbijom?
Ja Srbiju nikad vidjela nisam niti imam nekoga iz obitelji
iz Srbije. I nikad nisu bili protiv Hrvatske, kako mogu protiv svoje
drzave biti? Mogu samo za nju biti.
Prije su mi uvijek tvrdili, da katolici nas nece prihvatiti, a
opet drugih mi pricaju, da nas katolici zele prihvatiti ali
da se neki smatraju Srbima pa ne zele.
Ne razumijem se u politiku i nebi da se mjesam.
Zelim samo reci, da ja licno bi zelila da Hrvatska ima svoju
pravoslavnu crvku a ne Srpsku. I da su svi Hrvati tko Hrvati prihvaceni nevazno tko je vijere. Ne kuzim sto narod nebi
volio da imaju svoju crkvu? Ja u glavnom bi, jer ja sa Srbijom
apsolutno nemam nikakve veze.
Onda u Njemackoj nisu evangelisti Njemci vec boga pitaj sta?
Zivila sam uvijek u lazi da nas katolici mrze a sada ispada sasvim
drugacija stvar. Ali mi je cool vidjeti kako su ljudi cool u Hrvatskoj.
Ja sam imala sasvim pogrijesnu sliku o Hrvatskoj i ljudima tamo.
Ne znam dobro pisati hrvatski izvinite na grijeskama
o Stojanka Delić – Berlin


P. Kako ste u kratko vrijeme uspjeli afirmirati SHZ bez jakog medijskog praćenja?

O. Zdrave vijesti najsigurnije se prenose od usta do usta, jer to nijedna cenzura ne može zaustaviti, i našim svakodnevnim aktivnostima gdje Hrvatima vraćamo samopouzdanje. U Stranci hrvatskog zajedništva narod je prepoznao snagu zajedništva. Pomoću misli, riječi i djela potičemo Hrvate u svim segmentima hrvatske zajednice, jer života na Zemlji bez žrtvovanja nema. Dakle, žrtvovanje pojedinca za opće dobro bez kojeg nema ni individualnog dobra je konstanta zbog opstanka Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata diljem svijeta. Za nas je politika borba za opće dobro, a to je obaveza svakog poštenog građanina lijepe naše.

Dobar glas se daleko čuje, uvijek kao odraz dobrih djela; kao što se loš glas čuje kao odraz loših djela. Svima je sada jasno da se od čovjeka do čovjeka pomoću riječi – govora prenosi poruka, čak brže nego preko tendenciozno umjetnih sredstava za javno informiranje koja su usmjerena protiv općeg dobra jednog naroda, a u raskoraku s idejom stvaraju nedjela, nemaju temelja pa samo krivo zbore.

Prirodnim načinom informiranja – komuniciranjem mi smo samo Zadarskoj županiji osnovali oko 50 podružnica i ogranaka SHZ-a i poslali više stotina priopćenja što predstavlja «Snagu hrvatskog zajedništva». Je li to netkome drugome uspjelo bez medija, prosudite sami.

P. Gdje Vas kao stranku možemo svrstati - u desne ili lijeve stranke?

O. Stranka hrvatskog zajedništva ne dijeli Hrvate po nijednoj osnovi, već ih potiče da svi skupa radimo za hrvatsko opće dobro. Ne prihvaćamo podjele na lijeve, desne ili neke druge. Za nas postoji samo moral i nemoral, poštenje i nepoštenje, ljubav i mržnja. Prema tome, putem SHZ-a organiziraju se oni pripadnici hrvatskog naroda kojima je Hrvatska na srcu, za koju su spremni život dati, ali od svojih ideala ne odstupaju. Skoro 90 % naših članova su isti oni koji su devedesetih godina svojim životima branili i obranili RH od agresora i domaćih izdajica.

Danas su oni izdani, prevareni i poniženi, mnogi u zatvorima samo zato što su branili svoju domovinu. Dakle, mi smo stranka hrvatskog naroda, a ne desni ili lijevi kakvim se perjem kite mnogi političari kojima je stalo do vlastite afirmacije, a Hrvatska je za njih sredstvo za postizanje osobnih ciljeva, a ne borba za dobrobit naroda i države Hrvatske. Imamo slučajeva gdje cijeli ogranci pojedinih hrvatskih stranaka privaćaju program SHZ-a jer kroz zajedništvo prepoznaju snagu koja je sposobna izvući Hrvatsku iz stanja agonije u bolju i sretniju budućnost.

P. Većina stranaka stvara koalicije za sljedeće parlamentarne izbore u RH. Hoćete li kolalirati s neskim?

O. SHZ ide sa svojim gospodarskim i političkim programima. Partnerstvo i zajedništvo je naša snaga što je vidljivo i u suradnji sa svima, posebno onima koji podržavaju program SHZ-a kao što su pojedine stranke i udruge posebno udruge branitelja koji su program SHZ-a prihvatili kao svoj osnovni program rada i djelovanja u budućnosti.
SHZ nema vlast, nema novac, nema medije, nema privilegije, oslanja se na ljudski kapital, a to je “ČOVJEK“. Na ovim izborima pobijedit će ČOVJEK kojeg su vladajuće stranke moralno ponizile, oduzele mu prava, degradirali ga i dovele do prosjačkog štapa . Taj poniženi čovjek je rekao dosta, uzeo sudbinu u svoje ruke, izborit će se za mandate, pobijediti zlo koje je snašlo hrvatski narod i vratiti osmjeh na hrvatska lica. Taj čovjek je naš kapital, naša snaga. To je naše dobro koje sigurno pobjeđuje zlo.

P. Na kraju razgovora, koju poruku šaljete hrvatskom narodu?

O. Poručujem hrvatskom narodu: glavu gore ponosno i hrabro kao što smo u Domovinskom ratu zajednički pobijedili nadmoćnijeg neprijatelja i domaće izdajice plaćajući životima desetaka tisuća najboljih hrvatskih sinova. Zajedništvom ćemo pobijedit na demokratskim izborima. Pobijedit će ista ona Hrvatska za koju su stoljećima ginuli hrvatski sinovi, ona za koju se je ginulo u Domovinskom ratu, ona koju svaki pošten domoljub nosi u srcu - Hrvatska ljubavi, sreće i blagostanja… Dakle, pored zajedničkog angažiranja za opće dobro zlo ne može opstati i evo odgovora za sve navedene probleme.
Danas nas u Hrvatskoj veseli da je stasala generacija Hrvata koja je spoznala da je snaga u zajedništvu pa tako i djeluje.

Hvala Vam na razgovoru.

Hvala Vama
Razgovor vodio : Š. Ivan.
Zadar, 4. kolovoza 2011. godine



Post je objavljen 05.08.2011. u 13:48 sati.