Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

S/kraćenice

Izludiše brate mili većinu rwackog naroda te skraćenice. Pročitaš vijesti a klinca nisi razmel.
Odmah izdvajam skraćenicu SUVAG. Jer dok sam prije parstogodina polagala vozački, pitala instruktora, vozeći ulicom, ako se ne varam tad se zvala Ulica Anke Butorac, sadašnja Ljudevita Posavskog – kaj je to SUVAG, veli on: Ne znam, to je nekaj u vezi s medicinom, al sve nekako moja Seko, svi s poštovanjem spominju, ajde, tpu – tpu – tpu, zlu netrebalo, ajd furaj prva moguća lijevo, pazi znak i taaako, eeeee vid' kretena, maj'k'ti, jelnevidi mladu žemsku zavolanom, seronja nijedan, osvoj'o prvenstvo prolaza (otvara prozor i viče - kretenujedanjebemtisestru) moj imenjak instruktor, nema takvog! Pa nastavlja, priča svojoj ženi koja sedi otraga s detetom: Jes vidla Ljubica, kreten, ja sam tebi fino reko da Seka zna vozit'. Jes' se ti meni uplašila, Seko, daj ženo (furamo mu ženu na posel a malu u vrtić) daj našoj Seki kiki bombon, nek se smiri. Malena tatina curica (veli kćeri) ti sjedni tamo srećo tatina, da tebi tata bombon, moramo tetu naučit vozit, pala mi na vozačkom na Dan vozača, sve zbog ovih kretena, jesi vidla, ljubi te tata, viđel milo moje, kako striček vozi. Peder, kažem ti, oko tatino.

http://www.suvag.hr/hrv/page.php?cID=novosti&eID=pjesma
- za oni koji žele čuti. A onda, koja skraćenica još u rwackoj ima himnu, ajde, koja?!?!

Pa sam kasnije jako dobro shvatila kaj je SUVAG a jelte znamo i da je to Sistem Univerzalnog Verbotonalnog Slušanja Guberina.
Petar Guberina, takvog jednom majka rađa, al to je obrađeno u jednom postu, da ne duljim. Hvala mu u ime nebrojeno puno majki (a valjda i očeva, ja nemam to iskustvo).

Nego me jutros zasulo s nekim skraćenicama. Piše VNS. Ma ko si sad ti, batećuk, Voljno Napravljena Sablast, nije. Vrlo Naška Smokva, ma daj, aj dobro, znamo, militantno.
Pa onda HDS, pa SLJS, ŠKLJMRŽ u osnivanju, pa DLSD, pa LSD, pa neki HZD, vele skraćeno 'adeze. Piše negdi adeze pokro pemzijonere koji nemaju šta jesti. A sve skraćeno a pokro pemzionere, vrag ne spi!
Onda piše GSK, koja je to sad politička stranka, Grašak Iz Skopja? Al šalju račune redovno, nema frke. Taj grašak sve krupniji, oću reći cijena pričuve samo raste, brate!

Među narodom sve popularnija skraćenica je OVR, a što znači vjerojatno – Ovaj Vražji Račun; uglavnom vezano za skraćenicu PBZ (Plati Brate, Zadnjetije). A oće i onaj ERSTE, a znači : E, Režem, Sve Ti Egzistencijaodeump3.

Veli mi Zorka Violina nekidan da je zvala ZABU. Reko koju žabu Zorka, nemoj brate još i ti, drž se ti violine i kljave, nemoj, ljubim te. Ma kaj ti je Seka, si prošvindlala, ZABA ono, znaš. Aha, znači nije žaba, al sigurno je nešto ZABAvno, no dobro, i kaj veliju. Veli ne veliju niš, automat. (A ja vezenemam, niš ja ne znam.) Ja to više nemrem pratiti. ZABA je Zagrebački Automat Bljezgarija Ajmemenimajkomoja.

A učili su nas kaj je AVNOJ, pa SKOJ pa AFŽ, pa FNRJ, pa SFRJ, pa SSSR. Moj tata je bio najsretniji kad su napravili omjer. SSSR : 16, al ko može zapamtiti svih 16 dijelova SSSR-a. Ili 15? Ko to pamti više. Povijest mi nije jača strana i pročitala sam na netu sve o SSSR-u, kolko je, recimo, visoka najviša planina u Moldaviji i tako svašta sam naučila, al kolko je država bilo u sastavu, to je valjda VT. Ne Vidi Tita, nego Vojna Tajna.

I, kaj: Taman ukinuli SSSR, uveli SSSH!

Pa PDV. Podmitili Da Vladaju, to sto posto to znači, pazi kaj ti velim.

Onda imaš SMS a što bi trebalo biti ŠMS. Šort mesiđ sent, jelte, ima i PMS (Pazi, Mlatnem te Sjekirom) ima i PTSP, to ja imam nakon 20 godina braka, a od braka, rekla mi šrinkica. U mom slučaju to je Pa Tulum za Sve, najgore Prošlo).
Postoji i ONO. Mislim postojalo je. Kak sam već par desetljeća jelte odrasla, to više nisam rekla odi u ONO tj. onu stvar, nego sam po potrebi poslala u pizdu materinu, recimo kad mi klamerica opadne na nogu, a ja u japankama. ONO je u socijalizmu bilo nešto zgodno a vezano za NNNI. Prvo sam misla da neko muca, da to treba biti NIII, al to više zvuči ko pjesma, pa to, Nemoj Nalijevat, Nemaviše, Iskapili.

DSZ (Da Sam je Zalovil) je vjerojatno rođak od DNK (Da Nije Komšijino).

Sad se nosi INA, koja će ubrzo postati TINA (Tanka INA). Ima i FINA. Filmska Industrija Naših Amatera. A INA postala MOL. A mol je pak nekad bio lukobran di smo si hofirali i s kog smo skakali u more, ništa to meni nije jasno. I tak.

ZMS je u trudničkoj knjižici označavalo pojam zadnjeg ciklusa, da ti doktorica veli kad si dete napravila ko da ti ne znaš bolje od nje, al dobro, a sad su to Zimske Mediteranske – Schta!? Pisalo na teletekstu al ja nisam skužila, zato se tu i jadam i žalim sada.

Pa upišem ekonomiju, kad tamo lupi: dostava FOB.
Nikad ja čula. Mislim neka fobija, ono ubila sam se dok sam skužila da je to dostava droge čist fraj, ono za šaljidalje.

Pa piše PAN PEK. Pan je onaj fakin kaj se pokaziva po šumama, a može biti i Pazi Ante NovaNarudžba. A PEK je skraćenica od Pero dajdEr Krafnu!

Trebalo bi uvesti skraćenicu BSISR, a možda i postoji (Brak Sklopljen I Sretno Rastavljen).

Pa tamo neki ESFOR pa mu ukinuli E, ispo SFOR, to bi moglo biti S Forom, ali nije ni bila neka naročita fora.

UNION? U Ništa I Opet Ništa.

Čekaj, kaj mu je to TV? Televizija? Tele Vizija. Onda doš kod mesara, onog kaj malo hofira mojoj kćeri šalju si neke poglede i smješkove a mislim i da si trepćeju dok ja nofce brojim. Samo kad kupujem TV (Teleću Vratinu).Viš, onom kaj blitvu prodaje na Branimircu, i raštiku, s njim si niš ne hofira, ništa, oće to, jasno, blitva, nek tele namigiva, to je hrana za telad, i tak.

Onaj HZZO nas ubi namrtvo.Hrvacki Zajebancki Zavod OdiuONO.
HZZMIIO što neodoljivo podsjeća na šmizo, šmizla, nekako čist uvredljivo. Po zvučnosti.

Pa imaš MORH, što podsjeća na Morž. To je lepo i može se vidit u ZOO vrtu di sam bila nekidan sa Sanjomizsvihpostova i setila mi se mame a zvučalo je SOUPM. Seka odi u, znamo kaj je PM. I tak. A sve zbog cijena, ne ni ulaznica, nego kave i sladoleda, kooooma.

Postoji i ŽDO, mislim da to svi vole, podsjeća na -ŠTOOOOOO??????? - E, to je tajna onih kaj su učili engleski u 4. gimnaziji (prije Krista) kod prof. Stojčevića, a taj...!!! Još svi imamo noćne more od njega, pokoj mu duši, jest nas naučil engleski ali brate metode su bile hitlerovske.

Dobro, ima i DORH, to je slično DORF, a njemački znači selo. Onako, fina riječ, osvježava, zvuči zeleno, miriši. Pesimiste svakako podsjeća na CVOK, Cestovni Vodacka Kancelar, piše na guglu, možda ne po sluhu kolko kad misliš, Cucki Vole Oglodati Kosti, ili Crkveni Velikodostojnici O Kristu. Pa nekako nije baš da ti sjedne.

Šta oni FBI? Frula tu, Brate, Igraj.

JAT je svojedobno značil Joke About Time što me jednom u Londonu i spasilo jer, kak bi rekel onaj Dalmoš – uteka mi avion. Mislim uteka bi mi eroplan ali je JAT kasnia u polasku uru vrimena pa sam spizdila zadnje funte u DFS, djuti fri šopu tj. Daj, Fasuj Sterlinge!

KLM se zna da znači Kiss me, Love me, Marry me.
Šta ja znam, onaj britanski - BOAC ili kak, Better On A Camil, i tako, dok doživljavaš turbolencije, svašta ti padne na glavu osim one maske s kisikom.

Ali, braco: ZET!!!! To je skraćenica! To dolazi od -ZET i kako preživjeti vožnju- ima jedan blog.
A kad ti u trambaju dođe nabrijani kontrolor, pa ti ulupaš u mob ZG-8585, to ZG, za neupućene, znači: Zašto, Gradonačelniče!?

Ali zbuni to – ZET, jer postoji i riječ zet. Kćerin muž. Učim kćer da ako i nađe životnog partnera, nek se ne udaje. Kako djeca, znamo već jelte, slušaju roditelje, još bu mi dofurala nekog Turčina, pa kak bum ja onda rekla : nereye, benim zet???
Mislim nemamo u rwackom jeziku izraz za kćerinog muža nego nam i to Turci ostavili, majketi! Zet, eto tako.
Mašala!

Pa ono selo na Cresu, zove se DomaZET, ispada da su u selu s 3 kuće i 2 štale uveli tramvaj i autobus ZET-a.
Šta ZET. Zelje Eno u Trambaju. Zelandska Električna Tambura; i tako sve iselilo u Amerika i Nueva Ziland.

Na vratima WC (skraćenica od Willie faCilitates) sam imala naljepljenu, ispisanu nalifperom, prvu opomenu od milicajca, tam negdi 70-ih. U zaglavlju stoji SUP (ne, ne, nije bjeloglavi SUP, usput užasnuta sam kaj je ona starija od mene, što je vrlo rijedak slučaj, a zgleda 5 put bolje nego ja – pitam se zašto, hm...).
E sad se zna ko je sup, a mi imamo MUP. Alzo daklem. MUP. Mutež u praznom ili kaj to već znači. Rekla mi je Sanjaizsvihpostova nek pazim kaj laprdam na blogu jer da joj Remetinec nije baš usput da me posjećuje kad ide doma u Dubravu. Al ja to skroz nenamjerno, ne snalazim se brate, same skraćenice.

Biba mi je otkrila kaj znači A.C.A.B.
To nije hrvacki i to kod nas ne vredi kao takvo. To je kao Ol Kaps Ar Bastrdc.
I tak.





Post je objavljen 04.08.2011. u 15:27 sati.