Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pikantna štruca od tikvica

Recept se temelji na receptu s ove stranice sretan, ali moja verzija je drugačija smijeh ne mogu ja odoljeti da nešto ne promijenim cerek.


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
500 g tikvica
2 češnja češnjaka
100 g parmezana, sitno naribanog
3 jaja
100 g kiselog vrhnja
100 ml biljnog ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
sol, papar


Tikvice operite, odrežite im krajeve i naribajte ih (na ribež za jabuke).
Češnjak očistite i sitno nasjeckajte.

U posudu stavite jaja, vrhnje i ulje pa ih izmiksajte da se povežu. Dodajte brašno, prašak, naribane tikvice, češnjak, sol, papar i sir pa sve kratko promiješajte.

Visoki, duguljasti, uski kalup (oko 25 cm dužine, 10 cm širine) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu.

Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 175°C i pecite oko 80 min. Pečeni kolač ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu, a onda ga izvadite i ostavite da se hladi.
Poslužite mlako ili hladno.




Post je objavljen 05.08.2011. u 08:02 sati.