Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Pobjeda po mjeri






Onaj tko je poput mene poznavao stanje u ZNG-u i HV-u 1991. i 1992.god. ne bi mogao tek tako povjerovati da je ta ista vojska izrasla u ratu nakon samo četiri godine bila u stanju provesti tako složenu vojnu operaciju i postići potpunu vojnu pobjedu nad neprijateljem, kao što se to dogodilo u Oluji.

Oluju stoga s pravom slavimo kao Dan državnosti i domovinske zahvalnosti. Imamo državu i treba barem jednom u godini odati priznanje onima koji su tu pobjedu iznjeli na svojim leđima - hrvatskim braniteljima.

Još u doba Stjepana Radića četnici su se rugali Hrvatima da su tamburaši a sebe su smatrali rođenim vojnicima. E, tu umišljenost smo im temeljito zbrisali.

Još je i Slobodan Milošević rekao da se Srbu bolje bore nego što rade. Pokazalo se da im ni jedno ni drugo ne polazi baš za rukom. Osim naravno beganja pred hrvatskom vojskom.

No ovaj 5. kolovoza trebao bi biti dan slavlja a ne ruganja. Mi smo pobjedili, oni su poraženi. Mi imamo državu i nitko više nam ju ne može uzeti. Znam da na račun te države ima mnogo primjedbi. Negativnih. I ja ih imam. Ali borba za državu je trajna. Ne prestaje s jednom ili više pobjeda. Imamo šansu, pogotovo oni mlađi, izgraditi takvu državu kakvu želimo. Sad nemamo izgovora da su nam drugi krivi.

Uz slavlje ide i sjećanje na stradale u ratu. I one na našoj strani kao i na protivničkoj. Svatko je iza sebe ostavio nekog tko za njim žali. I na to treba misliti.

A nama je ovaj dan ipak dan slavlja, radosti i ispunjenja stoljetnog sna. Naša generacija je izborila hrvatsku državu. Na to doista možemo biti ponosni.

Od srca vam čestitam 5.kolovoza Dan hrvatske državnosti i domovinske zahvalnosti!!


Post je objavljen 05.08.2011. u 07:00 sati.