Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Važnost opcija

Jučer smo spomenuli slabosti oslanjanja na društvene krugove. Osim nepredvidivosti, vjerojatno najgora od svih je njihova individualnost - s iznimkom vrlo velikih i popularnih krugova - najčešće će prilike dolaziti i jedna po jedna. Što to znači? Evo tipične situacije:
Muškarac negdje preko prijatelja upozna neku ženu. Ona mu se sviđa i želi nešto više. On fokusira svog sebe na njeno pridobivanje: ne može dopustiti dopustiti da propadne jedina prilika i to, ironično, povećava šanse da prilika propadne. Mašta o njoj, zove je više nego što treba, nervozan je, šalje joj darove, izlijeva osjećaje prije vremena, ne zadržava mirnoću. Tretira je drukčije jer je posebna. Proždire ga Jednoitis. Loša, očajnička igra curi iz njega.

Imati više opcija nije lak posao. Osim toga da kontinuirano paziš na prilike koje ti se pojavljuju u životu i pokušavaš ih upotrijebiti, dobro je posegnuti i za stvarima koje inače ne radiš. Možda izaći i pokušati upoznati neku, ili provjeriti stare kontakte i vidjeti jesu li zainteresirani za išta više od razgovora. Možeš se registrirati na online dating stranicu i šibnuti par poruka (ne copy-pasteanih, osim ako nisi izuzetno dobar u čitanju ljudi na hladno). Ako budeš imao više opcija na kojima istovremeno radiš, imat ćeš veće izglede sa svakom nego da je jedina, i više uspjeha ukupno. Ako si imao uspjeha, izgradio malo kemije s nekom ženom i dobio njen broj da se dogovorite za dalje, potapšaj se po leđima i nastavi tražiti sljedeću. Nemoj se dozvoliti da upadneš u lažno samopouzdanje.

Jednom sam o ovome pričao prijatelju koji me, sasvim logično, pitao: "ali, zar nije to varanje"?
"Ne. To što sam pričao s nekom ženom i dogovorio se s njom za kavu ne znači da smo se vjenčali ili obvezali jedno drugom na nešto. Ako se s nekom nešto dogodi (npr. poljubac, seks, tako nešto), krasno - ostalima s kojima još nije ću reći da možemo biti prijatelji i to je to, nikome ništa. Naravno, neki se neće držati toga, ali to nije problem metode, nego problem njih."

Ja bih još dodao logičan nastavak: "Ali što ako se nešto dogodi s više od jedne istodobno?"
"Kad tvoja igra bude toliko dobra da se utapaš u curama koje žele s tobom seks, tek onda je vrijeme da se brineš o tome."


Jednako tako, muškarac u vezi/braku, zadovoljan pod svojim ružičastim naočalama, nikada ne gleda na to da bi jednog dana mogao biti ostavljen i opet sam za sebe. Ne dozvoli da ti se to dogodi. Zbog toga što si u vezi ne trebaš prestati izlaziti, zabavljati se i flertovati s drugima. Održavaj svoje vještine na razini i, ironično, to će učvrstiti ono što imaš. Muškarac koji bi mogao otići od nje je mnogo privlačniji od onog koji ostaje zalijepljen za nju jer nema drugih opcija.

Naravno, ovo ne znači da se treba dogoditi i nešto više, tj. prevariti partnericu (iako, ako si mučko đubre, naravno da će se to dogoditi). Igra je samo alat, i može ga se koristiti na ovaj ili onaj način. Ugodno prikupljanje opcija!

Post je objavljen 01.08.2011. u 17:06 sati.