Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

U Zagrađu održana jedanaesta smotra folklora




"Oj, Zagrađe, lipo selo naše, tebe diče i cure i snaše", pod tim je geslom protekloga vikenda održana jedanaesta smotra folklora u Zagrađu, mjestu pleterničkoga kraja. Na ovogodišnjoj je smotri folklornih društava nastupilo deset kulturno-umjetničkih društava iz raznih krajeva Hrvatske. Svaki je od nazočnih KUD-ova, nakon povorke kroz mjesto, na prigodnoj pozornici izveo nekoliko zanimljivih točaka, karakterističnih za kraj iz kojeg dolaze.
Smotru je ispred glavnog pokrovitelja Grada Pleternice otvorio pleternički gradonačelnik i saborski zastupnik Franjo Lucić, pozdravivši sve okupljene, kojih je doista bilo mnogo, zahvalivši se svima što njeguju tradiciju i običaje naših starih, čuvajući ih tako od zaborava.
Jedanaestoj smotri folklora u Zagrađu, u pratnji svojih supruga, nazočili su i čelnici Požeško-slavonske županije, župan Marijan Aladrović te njegovi zamjenici Ferdinand Troha i Željko Jakopović.
Zakoračivši u drugo desetljeće neprekidnoga održavanja, smotra folklora u Zagrađu postala je više nego prepoznatljiva među folklornim društvima i ljubiteljima njegovanja tradicije, iz godine u godinu potvrđujući opravdanost svoga održavanja.

Požeško-slavonska županija

Post je objavljen 04.07.2011. u 16:57 sati.