Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Kako doći od aerodroma Barajas do Madrida?

Ako stižete avionom, najbrže je od aerodroma Barajas sjesti u metro linija 8 koji na aerodromu ima stanice na terminalima T1-T2-T3 i T4. Uz to, dva EMT busa, bus broj 101 i bus broj 200 te express aerodromski bus također voze prema gradu. Put autobusem od aerodroma do grada traje cca 30-45 minuta.
Ukoliko imate Tourist Travel Pass ili WYD Travel Pass, nećete morati platiti 1 euro pri dolasku do aerodroma. Dobro je znati kako navedene propusnice ne vrijede za express autobusnu aerodromsku liniju, a karta za taj bus dođe 2 eura.

*TAXI (izvor: internetske stranice turističke zajednice Madrida)
Uobičajeni taxi u Madridu bijele je boje s crvenom crtom. Ako je slobodan, na taxiju će biti vidljivo zeleno svjetlo. Taxi možete zaustaviti na cesti ili pričekati na posebno označenim mjestima, odnosno stajalištima taxija. Start dođe nšto više od 2 eura, a svaki kilometar nešto manje od jednog eura. U obzir uzmite kako za ovo tako i za sve da su manje više svi podigli cijene svojih usluga i ponuda za vrijeme Svjetskog dana mladih, pa je moguće da ove informacije po pitanju cijena u samom gradu neće biti točne, već vrlo vjerojatno više. Dobivene prijevozne karte NE vrijede za prijevoz taxijem.

Post je objavljen 01.08.2011. u 13:25 sati.